Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα και έχετε καλούς λόγους για να προτιμήσετε μια έξοδο για σινεμά. Πρώτα απ’ όλα, έχει πρεμιέρα για «δαιμονισμένο» Ράσελ Κρόου στο νέο θρησκευτικό θρίλερ «Εξορκισμός» και Ρένο Χαραλαμπίδη ως «Νυχτερινό εκφωνητή», που γίνεται 50 χρόνων.

Γενικότερα, αυτή την εβδομάδα έχουμε 10 νέες ταινίες, όλων των ειδών, καλύπτοντας κάθε σινεφίλ φυλή.

Ο Εξορκισμός

Σκηνοθεσία: Τζόσουα Τζον Μίλερ
Σενάριο: Μ. Α. Φόρτιν, Τζόσουα Τζον Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Σαμ Γουόρθινγκτον, Χλόη Μπέιλι, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Ντέιβιντ Χάιντ Πιρς
Διάρκεια: 93 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
O Άντονι Μίλερ, ένας παρηκμασμένος ηθοποιός, παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες. Όταν αρχίζει να καταρρέει στη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας υπερφυσικού τρόμου, η αποξενωμένη κόρη του αναρωτιέται αν ξανακυλάει στους παλιούς εθισμούς του ή αν συμβαίνει κάτι πιο απειλητικό.

Νυχτερινός Εκφωνητής

Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης
Σενάριο: Νυχτερινός Εκφωνητής
Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Ελευθερία Στάμου, Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Διάρκεια: 74 λεπτά
Διανομή: Danaos Films

Η υπόθεση
Ένας βετεράνος νυχτερινός ραδιοφωνικός εκφωνητής τη βραδιά που γίνεται 50 και συνειδητοποιεί με αμηχανία ότι πια δεν συγκαταλέγεται στους νέους ξετυλίγει στον αέρα τη ζωή του.

Άξονας της εκπομπής είναι η αναζήτηση ενός ξεχασμένου έρωτα σε εκκρεμότητα από την εποχή που υπηρετούσε ως εύζωνας, μέσα από τα ερωτικά και όχι μόνο μηνύματα, που διέσωσε ένας παλιός τηλεφωνητής. Βγάζοντας στον αέρα τα παθιασμένα ηχογραφημένα μηνύματα από τις αρχές του ‘90, θα προσπαθήσει να εντοπίσει αυτήν τη γυναίκα και να την πείσει από το μικρόφωνο να του τηλεφωνήσει.

Μνήμη

Σκηνοθεσία: Μισέλ Φράνκο
Σενάριο: Μισέλ Φράνκο
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Mπρουκ Τίμπερ, Μέριτ Γουίβερ, Τζος Τσαρλς
Διάρκεια: 103 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Η Σύλβια είναι μια κοινωνική λειτουργός, που κάνει μια απλή και συγκροτημένη ζωή: η κόρη της, η δουλειά της, οι συναντήσεις της με τους ΑΑ. Αυτό ανατρέπεται, όταν ο Σολ την ακολουθεί στο σπίτι της έπειτα από μια γιορτή επανένωσης του γυμνασίου. Η αιφνιδιαστική συνάντησή τους θα επηρεάσει βαθιά και τους δύο, καθώς ανοίγουν την πόρτα στο παρελθόν.

Αδάμ

Σκηνοθεσία: Μαριάμ Τουζανί
Σενάριο: Μαριάμ Τουζανί, Ναμπίλ Αγιούς
Πρωταγωνιστούν: Λούμπνα Αζαμπαΐ, Νισρινέ Εραντί, Ντουάε Μπελκχάουντα
Διάρκεια: 98 λεπτά
Διανομή: Weirdwave

Η υπόθεση
H δράση εκτυλίσσεται στην Καζαμπλάνκα με πρωταγωνίστριες τρεις γυναίκες: τη Σάμια, μια νεαρή έγκυο, και την Άμπλα, μία γυναίκα που έχει έναν φούρνο και μεγαλώνει μόνη της την οχτάχρονη κόρη της. Η Σάμια θα τους χτυπήσει μια μέρα την πόρτα, αναζητώντας δουλειά και στέγη. Το κοριτσάκι γοητεύεται από τη νεοφερμένη, αλλά η μητέρα της αρνείται να βάλει στο σπίτι τους μία άγνωστη, ανύπαντρη, εγκυμονούσα. Οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες: αρχικά συγκρούονται, αλλά στη συνέχεια αρχίζουν να κατανοούν η μία την άλλη, χτίζοντας έναν ισχυρό δεσμό που προσφέρει μία νέα οπτική στη ζωή τους.

Το Σεξ και η Λουσία

Σκηνοθεσία: Χούλιο Μέντεμ
Σενάριο: Χούλιο Μέντεμπ
Πρωταγωνιστούν: Παθ Βέγκα, Τριστάν Ουλόα, Νάγια Νίμρι, Έλενα Ανάγια
Διάρκεια: 128 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Η Λουσία είναι μια σερβιτόρα σε ρεστοράν της Μαδρίτης. Ο χωρισμός της από τον φίλο της, Λορέντζο, με τον οποίον είχε μακροχρόνιο δεσμό, θα την οδηγήσει ασυνείδητα σε ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου. Εκεί, κυκλωμένη από μυσταγωγική ηρεμία, φρέσκο αέρα και ζαλιστικό ήλιο, η γλυκιά Λουσία θα αρχίσει να ανακαλεί τις πιο ανεξιχνίαστες πτυχές της σχέσης της, σαν απαγορευμένα κεφάλαια της προσωπικής της ιστορίας, στα οποία απέκτησε ξαφνικά πρόσβαση.

Στις Σκιές των Ξεχασμένων Προγόνων

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Παρατζάνοφ
Σενάριο: Μιχαΐλο Κοτσιουμπίνκσι, Ιβάν Τσεντές
Πρωταγωνιστούν: Ιβάν Νικολάιτσουκ, Τατιάνα Μπεστάγιεβα, Λαρίσα Καντοτσνίκοβα
Διάρκεια: 97 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Κάπου στα Καρπάθια, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Ιβάν ερωτεύεται τη Μαρίτσκα, κόρη του δολοφόνου του πατέρα του, όμως η «βέβηλη» αγάπη τους δεν μπορεί παρά να έχει ένα και μοναδικό τίμημα, τον θάνατο. Κουβαλώντας στους ώμους την τραγωδία τους, ο Ιβάν περιπλανιέται και καταλήγει σε ένα άλλο ταίρι, την Παλάγνα, την οποία παντρεύεται χωρίς όμως να ξεχάσει στιγμή την παλιά του αγάπη.

Peeping Tom

Σκηνοθεσία: Μάικλ Πάουελ
Σενάριο: Λίο Μαρκς
Πρωταγωνιστούν: Κάρλχαϊντς Μπεμ, Άνα Μάσεϊ, Μαξίν Όντλεϊ, Μόιρα Σίρερ
Διάρκεια: 101 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Η υπόθεση
Ο Μαρκ τη μέρα εργάζεται σε ένα κινηματογραφικό στούντιο και το βράδυ φωτογραφίζει ημίγυμνα μοντέλα στο Λονδίνο. Το τραυματικό παρελθόν του, που κυριαρχείται από τα πειράματα του ψυχολόγου πατέρα του, τον οδηγεί στην εμμονή του να αποτυπώνει τον φόβο. Με μια ειδικά κατασκευασμένη φορητή κινηματογραφική κάμερα δολοφονεί γυναίκες και καταγράφει τις εκφράσεις τρόμου που είχαν λίγο πριν πεθάνουν. Καθώς ο Μαρκ συνάπτει σχέση με τη γειτόνισσά του από τον κάτω όροφο, την Έλεν, η μυστική του ζωή αρχίζει να ξετυλίγεται.

Οι Μηχανόβιοι

Σκηνοθεσία: Τζεφ Νίκολς
Σενάριο: Τζεφ Νίκολς
Πρωταγωνιστούν: Όστιν Μπάτλερ, Τζόντι Κόμερ, Τομ Χάρντι, Νόρμαν Ρίντους, Μάικλ Σάνον
Διάρκεια: 116 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Μετά από μία τυχαία συνάντηση, η ξεροκέφαλη και δυναμική Κάθι αποφασίζει να ακολουθήσει τον Μπένι – μέλος των «Βανδάλων». Όσο η λέσχη μεταμορφώνεται σταδιακά σε επικίνδυνη συμμορία, ο Μπένι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πίστη του στην ομάδα ή τη γυναίκα που ερωτεύτηκε. Η άνοδος μιας λέσχης μοτοσικλετιστών στις κεντροδυτικές πολιτείες της Αμερικής, που ακούει στο όνομα «Βάνδαλοι», ειπωμένη μέσα από τις ζωές των μελών της στο πέρασμα μίας δεκαετίας.

Η Κυρία του Προέδρου

Σκηνοθεσία: Λεά Ντομενάκ
Σενάριο: Λεά Ντομενάκ, Κλεμάνς Νταρζέν
Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Ντενί Πονταλιντές, Μισέλ Βιγιερμόζ, Σαρά Γκιροντό
Διάρκεια: 92 λεπτά
Διανομή: Rosebud 21

Η υπόθεση
Η μεγάλη κυρία του ευρωπαϊκού σινεμά, Κατρίν Ντενέβ, πρωταγωνιστεί στην απολαυστική κωμωδία – μια αληθινή «ροζ» ιστορία, που αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο τη Μπερναντέτ Σιράκ, τη γυναίκα πίσω από τον πολυσυζητημένο πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ. Όταν έφτασε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ως η κυρία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, η Μπερναντέτ Σιράκ περίμενε να πάρει απλώς τη θέση που της άξιζε: αυτή της γυναίκας που πάντα κινείται στη σκιά του συζύγου της, για να μπορέσει εκείνος να εκτελέσει τα καθήκοντά του με επιτυχία και συνέπεια. Όταν, όμως, η Μπερναντέτ συνειδητοποιεί ότι όλοι τη βλέπουν ως παλαιομοδίτικη και ξεπερασμένη, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της, μεθοδεύοντας διάφορες αλλαγές που θα της εξασφάλιζαν τη δική της θέση και φωνή στα πράγματα. Αυτή η ανυπακοή της θα φέρει τα πάνω-κάτω!

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο

Σκηνοθεσία: Αριάν Λουί-Σεζ
Σενάριο: Κριστίν Ντογιόν, Αριάν Λουί-Σεζ
Πρωταγωνιστούν: Σαρά Μονπετί, Φελίξ-Αντουάν Μπενάρ, Στιβ Λαπλάντ, Σοφί Καντιέ, Νοεμί Ο’ Φάρελ
Διάρκεια: 90 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Η Σάσα είναι μια νεαρή βαμπίρ με ένα σοβαρό πρόβλημα: είναι υπερβολικά ευαίσθητη, για να σκοτώσει! Όταν οι εξοργισμένοι γονείς της διακόπτουν την παροχή αίματος, δίνοντάς της τελεσίγραφο, η ζωή της Σάσα αρχίζει να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ευτυχώς, γνωρίζει τον Πολ, έναν μοναχικό έφηβο με τάσεις αυτοκτονίας που είναι πρόθυμος να δώσει τη ζωή του, για να σώσει τη δική της. Αλλά η φιλική τους συμφωνία σύντομα γίνεται μια νυχτερινή αναζήτηση, για να εκπληρώσει τις τελευταίες επιθυμίες του Πολ.