Στην πίτσα δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Και οι περισσότεροι δεν μπορούν να πουν όχι ούτε σε ένα καλό cocktail. Όταν, δε, αυτά τα δύο συνδυάζονται, τότε έχετε τα συστατικά για μια πραγματικά απολαυστική έξοδο -αρκεί να βάλετε και την καλή παρέα.

Δείτε, λοιπόν, σε ποια στέκια στην Αθήνα εκτός από καλή πίτσα θα δοκιμάσετε και cocktails που θα «γράψουν» στον ουρανίσκο σας.

Odori Vermouteria Di Atene

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις από την ιταλική κουζίνα. Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Frankie

Ρουστίκ αισθητική, νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα και ζεστά χρώματα επικρατούν στην ιταλική τρατορία Frankie, στο Κολωνάκι, επί της Σκουφά (νο 42). Φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες και ψωμί με προζύμι, ιταλικά σνακ και αντιπάστι, πιάτα με βάση το κρέας βάζουν σε πειρασμό. Το στυλ της κουζίνας ακολουθεί αυτό της κεντρικής Ιταλίας, με ξυλόφουρνο για τις πίτσες, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα του ορόφου ο πελάτης μπορεί να παρατηρήσει την παρασκευή των φρέσκων ζυμαρικών. Επιβεβλημένη επιλογή το αέρινο και θεσπέσιο τιραμισού.

Cupola

Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή στο Παγκράτι, το Cupola στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος συγκεντρώνει στα τραπέζια του τους λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας και των ιταλικών γεύσεων γενικότερα. Με Ιταλό σεφ, δεν τίθεται θέμα περί αυθεντικότητας των πιάτων του! Στα συν η ενημερωμένη λίστα κρασιών και τα εξαιρετικά cocktails.

Burrattino

Το Burattinno (Μητροπόλεως 36) φέρνει τις βενετσιάνικες συνήθειες στο κέντρο της Αθήνας, συνδυάζοντας το καθιερωμένο spritz των κατοίκων της ιταλικής πόλης με πληθώρα ιταλικών «μεζέδων» παρασκευασμένων με πρώτες ύλες που καταφτάνουν απευθείας από την Ιταλία. Μπρουσκέτες, αραντσίνι και πίτσα βάζουν σε πειρασμό, την ώρα που οι πληθωρικές μακαρονάδες -όπως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα- και τα λαχταριστά ριζότι, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.