Αν οι ιταλικές γεύσεις συγκαταλέγονται στις αγαπημένες σας και τα τραπεζάκια έξω αποτελούν έναν λόγο για να επιλέξετε κάποιο αθηναϊκό στέκι, ακολουθούν τέσσερα εστιατόρια στην πόλη, από το Χαλάνδρι μέχρι τη Γλυφάδα, που φημίζονται για την ιταλική κουζίνα τους, ενώ στρώνουν τραπεζάκια έξω σε αυλές και πεζόδρομους.

Αυθεντική, ιταλική, τραγανή πίτσα, χειροποίητα ζυμαρικά και επιλεγμένες προτάσεις κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα γράφουν τον πιο ωραίο επίλογο της ημέρας σας.

Cupola

Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή στο Παγκράτι, το Cupola στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος (νο 13) συγκεντρώνει στα τραπέζια του τους λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας και των ιταλικών γεύσεων γενικότερα. Με Ιταλό σεφ, δεν τίθεται θέμα περί αυθεντικότητας των πιάτων του! Στα συν η ενημερωμένη λίστα κρασιών και τα εξαιρετικά cocktails.

Parlo

Casual, ιταλικό εστιατόριο παραδομένο στο πράσινο, σε έναν από τους πιο καθιερωμένους γαστρονομικούς προορισμούς στο Νέο Ψυχικό, το δρόμο της Αδριανείου (νο 25Α). Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές εδώ δεν είναι άλλοι από την εξαιρετική πίτσα του και τα ζυμαρικά, που το καθιστούν σε καθιερωμένο σημείο αναφοράς για εκείνους που επιθυμούν να δοκιμάσουν νόστιμα πιάτα με εκλεκτές πρώτες ύλες.

Περίπου δέκα διαφορετικές προτάσεις σε πίτσα βάζουν σε πειρασμό, με συνδυασμούς και γεύσεις που προκαλούν έκπληξη στον ουρανίσκο. Στους δυνατούς «ανταγωνιστής» της πίτσας του Parlo, και η pasta του.

Frankie

To Frankie στο Κολωνάκι (Σκουφά 42) ακολουθεί το ύφος των εστιατορίων «Little Italy» στη Νέα Υόρκη και έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra. Η κουζίνα του αναδίδει αρώματα από την Κεντρική Ιταλία, ενώ είναι πιστό στη φιλοσοφία farm-to-table και την ποιότητα του ομίλου εστιατορίων Νice’n’Εasy.

Το μενού του αποτελείται από διάφορα ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι και ευρεία γκάμα σε ελληνικά και ιταλικά κρασιά. Στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα στην οποία φτιάχνονται τα φρέσκα ζυμαρικά μπροστά στους πελάτες.

Bella Vespa

Το εστιατόριο Bella Vespa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι πραγματικοί γευσιγνώστες της πόλης το γνωρίζουν, καθώς έχει «σταθμεύσει» εδώ και πέντε περίπου χρόνια επί της κεντρικής οδού Κύπρου (11) στη Γλυφάδα.

Σίγουρα θα σας μαγέψει ο εντυπωσιακός και διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα κήπος, πραγματικά θαυμάσιος και μεγάλος. Σε αυτό το ιδανικό σκηνικό θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις εκλεπτυσμένες προτάσεις της κουζίνας του που «περπατάει» σε fusion γαστρονομικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας, με προτάσεις που στην κυριολεξία… ξελογιάζουν! Στα συν και η άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list.