Η σειρά «Great Expectations» που προβάλλεται στο BBC, έχει φέρει αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα των θαυμαστών του μυθιστορήματος του Καρόλου Ντίκενς. Η σειρά δέχτηκε επικρίσεις για τις «σκηνές σεξ και την ακατάλληλη γλώσσα χωρίς λόγο» που χρησιμοποιούνται.

Το πρότζεκτ πρόκειται για τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Καρόλου Ντίκενς από το 1861, σε παραγωγή των δικτύων FX και BΒC. Πρωταγωνιστούν ο Φίονν Γουάιτχεντ (Πιπ) και η Ολίβια Κόλμαν (Κυρία Χάβισαμ). Το τρίτο επεισόδιο της Κυριακής παρουσίασε τον ραδιούργο κύριο Τζάγερς (Άσλι Τόμας) να εκπαιδεύει τον Πιπ, προκειμένου να ανέβει στην ανώτερη κοινωνική τάξη.

Πιο αναλυτικά, η Μις Χάβισαμ συναντά τον νεαρό Πιπ την ώρα που εκείνος φτάνει στην έπαυλή της για πρώτη φορά. «Τι πλάσμα ανακαλύψαμε», λέει εκείνη με αινιγματικό χαμόγελο. Η ιστορία ενηλικίωσης ακολουθεί τον Πιπ, ένα ορφανό παιδί με όνειρα για μια καλύτερη τύχη ώσπου η μοίρα θα τον συστήσει στη μυστηριώδη και εκκεντρική Μις Χάβισαμ αλλά και την μικρή Εστέλα (Σαλόμ Μπρουν-Φράνκλιν), οι οποίες θα του συστήσουν έναν πιο σκοτεινό κόσμο.

Κάτω από τις μεγάλες προσδοκίες που του δίνονται, ο Πιπ θα πρέπει να ανταπεξέλθει στο κόστος αυτού του νέου κόσμου και να προσπαθήσει να γίνει ο άνδρας που ονειρεύεται. Πάντως, οι σκληρές σκηνές σεξ που προβλήθηκαν, δεν άρεσαν στους θαυμαστές του βιβλίου, οι οποίοι κατακεραύνωσαν το BBC.