Ο «ειδικός» του gothic στοίχειου, Tim Burton επιστρέφει με τη νέα σειρά «Wednesday» που θα προβληθεί στο Netflix. Η νέα σειρά θα αποτελείται από 8 επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών και αποτελεί την επιστροφή του Tim Burton στις σκηνοθετικές καρέκλες, τρία χρόνια μετά την live action μεταφορά του Dumbo στην Disney.

Η σειρά φαντασίας του Netflix αποτελεί spin-off του σύμπαντος της «Οικογένειας Addams» με επίκεντρο φυσικά την νεαρή Wednesday Addams, την οποία ενσαρκώνει η Jenna Ortega.

Tα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, οι γονείς Morticia (Catherine Zeta-Jones) και Gomez (Luis Guzmán) θα έχουν guest εμφανίσεις.

Η Wednesday είναι ένα κορίτσι κυνικό και αντισυμβατικό, που προτιμάει να ζει σε ένα δικό της φανταστικό κόσμο, παρά στον πραγματικό, που πολλές φορές μπορεί να είναι «υποκριτικός» σε πολλά του σημεία.

Μια πλάκα όμως που έκανε, δεν πήγε όπως θα ήθελε και οι γονείς της αναγκάζονται να την μετακινήσουν στην κακόφημη Ακαδημία Nevermore, όπου ερωτεύτηκαν πριν χρόνια.

Παρέα με το Χέρι, που πάντα θα την συντροφεύει και θα την βοηθάει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, θα περάσει τον χρόνο της σε μία Ακαδημία με έφηβους με διάφορες μαγικές ικανότητες, που χωρίζονται σε ομάδες και φοιτούν συμμετέχοντας σε αθλητικούς διαγωνισμούς και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Εκεί θα την υποδεχτεί η -όχι και τόσο φιλική- διευθύντρια Larissa Weems της Gwendoline Christie, ενώ η Enid (Emma Myers) θα είναι το κορίτσι-εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους-με την οποία θα έρθει κοντά. H Christina Ricci, που υποδύθηκε την Wednesday στις ταινίες του 1991 και 1993, επιστρέφει αλλά για τον ρόλο της συμπαθητικής καθηγήτριας Marilyn. Την ίδια ώρα, ένας ακόμα χαρακτήρας που παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του χαρακτήρα της Wednesday είναι ο Tyler (Hunter Doohan).

Φόνοι και μεταφυσικά φαινόμενα θα κάνουν την Wednesday να αναζητήσει στοιχεία που θα την οδηγήσουν στον υπεύθυνο. Διάφοροι χαρακτήρες θα κινήσουν τις υποψίες της αλλά στο τέλος το σοκ της νεαρής Wednesday θα είναι μεγάλο…

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά «Wednesday» έχει αυτήν την μακάβρια αίσθηση που περιμένεις να έχει σειρά που σκηνοθετεί (για 4 επεισόδια) ο Tim Burton. Με «dark» μουσική, διάφορα τρομαχτικά και μεταφυσικά ή μη όντα αλλά και φυσικά την κορυφαία παρουσία της Jenny Ortega, έχουμε ένα όμορφο gothic αποτέλεσμα.

Η νεαρή Ortega μαγνητίζει σε κάθε της (παγωμένο) βλέμμα ενώ μάλιστα δεν βλεφαρίζει ποτέ. Δίνει μία πραγματική αξιομνημόνευτη ερμηνεία παίζοντας αυτό το απροσάρμοστο και «σκοτεινό» κορίτσι, ενώ ίσως το κορυφαίο της σημείο είναι ο χορός της στο party, τον οποίο χορογράφησε η ίδια. Επίσης, από το υπόλοιπο cast δεν περνάνε απαρατήρητες οι εμφανίσεις τόσο της Gwendoline Christie, όσο και της Christina Ricci.

Για να είμαι ειλικρινής, βέβαια, το σενάριο δεν με ξετρέλανε, διότι ίσως περίμενα κάτι λίγο πιο ενδιαφέρον για τα προσωπικά μου γούστα. Αυτό προφανώς δεν αρκεί για να με κάνει να μην εκτιμήσω την ποιότητα της σειράς, που δεν είναι μόνο το σενάριο αλλά πολλοί ακόμα τομείς!

Το Wednesday του Netflix «ανακατεύει» ορισμένα στοιχεία του Harry Potter, ορισμένα gothic στοιχεία που πάντα προσφέρει ο Tim Burton και με την εξαιρετική ερμηνεία της Jenny Ortega «απογειώνεται».