Τεράστιο ενθουσιασμό ένιωσαν οι φανς του βιβλίου αλλά και της ταινίας του 1994 «Συνέντευξη με ένα βρικόλακα» όταν έμαθαν την είδηση για τον τηλεοπτικό ερχομό του μυθιστορήματος της Anne Rice «Interview with the Vampire».

Υπενθυμίζεται πως στη ταινίας του 1994 είχαν πρωταγωνιστήσει οι Brad Pitt και Tom Cruise.

Το AMC κρύβεται πίσω από την παραγωγή της σειράς με το COSMOTE TV να φέρνει τα επεισόδια στην χώρα μας 48 ώρες μετά την προβολή τους. Κάνοντας πρεμιέρα με 2 επεισόδια σίγουρα παίρνουμε μια πάρα πολύ καλή γεύση για το ύφος και την ποιότητα της παραγωγής και το AMC φαίνεται πως δεν θα απογοητεύσει.

Ακολουθούν spoilers

Παίζοντας σε διπλό χρονικά ταμπλό γνωρίζουμε τους βασικούς παίχτες της σειράς. Στο τώρα βλέπουμε τον Louis de Pointe du Lac (Jacob Anderson) ο οποίος θέλοντας μια ευκαιρία να εξηγήσει την φύση του ως βρικόλακας ζητά από έναν δημοσιογράφο τον Daniel Molloy (Eric Bogosian) να του πάρει συνέντευξη.

Ο Daniel από πολύ νωρίς θα προσπαθήσει να βάλει τα όρια του στον Louis παρά την μειονεκτική του θέση και η συνέντευξη θα αρχίσει με τους δικούς του όρους. Αυτό είναι κάτι που θα φέρει τον Louis σε δύσκολη θέση και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να τον δυσκολεύει καθώς η συνέντευξη συνεχίζει με τα επόμενα επεισόδια.

Κάπως έτσι λοιπόν ο Louis ξεκινά να αφηγείται για την ζωή του και να εξηγεί πως κατέληξε βρικόλακας, κάτι που μας μεταφέρει στην Νέα Ορλεάνη του 1900. Βλέπουμε πως τότε ο Louis δεν ήταν και ο πιο τίμιος άνθρωπος καθώς η ανάγκη για επιβίωση στην ρατσιστική τότε κοινωνία τον είχε σπρώξει σε αποφάσεις που σίγουρα δεν ήθελε πάντα. Με κριτήριο το καλύτερο για την οικογένεια του φαίνεται πιο σκληρός από ότι πραγματικά είναι με τον ίδιο να διοικεί αρκετούς οίκους ανοχής στην περιοχή του.

Στον δρόμο του θα βρεθεί ο Lestat de Lioncourt (Sam Reid) που σιγά σιγά θα μπει στο μυαλό του και τελικά θα τον κάνει βρικόλακα. Τα δύο πρώτα επεισόδια μας γνωρίζουν τους χαρακτήρες της σειράς ενώ παράλληλα βλέπουμε την αλλαγή του Louis από άνθρωπο σε βρικόλακα, τις πρώτες επιπτώσεις αλλά και τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά σίγουρα χαράζει δική της πορεία οπότε τον παράγοντα βιβλία και ταινία τους αφαιρώ από την εξίσωση. Κρίνοντας λοιπόν καθαρά και μόνο από τα 2 πρώτα επεισόδια βλέπω μια πάρα πολύ καλά προσεγμένη παραγωγή. Όμορφα σκηνικά σε παρόν και παρελθόν προσφέρουν μια έντονη εναλλαγή στο μάτι και σε ξεκουράζει σαν θεατή από την μονοτονία.

Τα πλούσια σετ του παρελθόντος με τα υπέροχα κουστούμια και το ύφος των σκηνών σε ταξιδεύουν κυριολεκτικά σε εκείνη την εποχή. Παράλληλα το σενάριο έχει μια σταδιακή εξέλιξη και μέσα σε μόλις δύο επεισόδια η σειρά καταφέρνει να σε βάλει στο κλίμα της ιστορίας γνωρίζοντας σου τους βασικούς χαρακτήρες και δίνοντας σου και μια ιδέα για το πως θα συνεχίσει.

Αρκετά ενδιαφέρον και με μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποίησα πως η σειρά δεν φοβάται να το τραβήξει στα όρια όσων αφορά το ποσό splatter μπορεί να γίνει και αυτό σίγουρα ήταν κάτι απρόσμενο και ευχάριστο. Τα βλέμματα τραβάει ο Jacob Anderson και από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καταφέρνει να σε σοκάρει με την εκπληκτική του ερμηνεία, ο Sam Reid ως Lestat είναι εξίσου καλός.

Γεμάτο με γκρι χαρακτήρες το ενδιαφέρον μπορεί εύκολα να μοιραστεί σε διάφορα μέτωπα ενω η σχέση των χαρακτήρων είναι κάτι που σίγουρα αρκετούς θα τους ιντριγκάρει και θα είναι στο κέντρο της προσοχής μας καθώς η σειρά προχωρά. Με μια αρκετά υποσχόμενη πρεμιέρα παραμένω αισιόδοξος για την συνέχεια της σειράς που έχει ανακοινωθεί ήδη και για 2η σεζόν.