Νεαρός, πολλά υποσχόμενος παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 10 ετών για κατοχή ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων.

Το FBI θα τον προσεγγίσει με μία δελεαστική αλλά άκρως επικίνδυνη πρόταση: με αντάλλαγμα την ελευθερία του να σχηματίσει φιλικούς δεσμούς με κατά συρροή δολοφόνο ώστε να του αποσπάσει την ομολογία για τα εγκλήματα που διέπραξε αλλά και για τα σημεία όπου βρίσκονται οι σοροί.

Ακολουθεί η κριτική της σειράς από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα αλλά κυρίως στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζέιμς Κιν, η σειρά της Apple TV+ είναι ένα καθηλωτικό αστυνομικό δράμα φυλακής.

Πέραν την συγκλονιστικής ιστορίας αυτής καθεαυτής, οι ερμηνείες αποτελούν το «βαρύ χαρτί» του Black Bird. Τα εύσημα, απολύτως αντικειμενικά, πρέπει να δοθούν στον Πολ Γουόλτερ Χάουζερ.

Ο τρόπος με τον οποίο ενσαρκώνει τον Λάρι Χολ, η ανατριχιαστική και απάνθρωπη αποστασιοποίηση με την οποία διηγείται τα όσα έκανε (ή ισχυρίζεται πως έκανε) μετατρέπουν μία φιγούρα/καρικατούρα σε ενσάρκωση του κακού.

Ο Ντένις Λεχέιν (συγγραφέας των Mystic River, Shutter Island, Gone Baby Gone) έχει συμβάλλει με την συγγραφή του σεναρίου της σειράς η οποία μπορεί να μην διαθέτει τον πολύ γρήγορο ρυθμό αλλά κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή με την αγωνιώδη ατμόσφαιρα και με μία αιωρούμενη αίσθηση απειλής.