Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν αισθητά και το μόνο «καλό» που μπορούμε να δούμε σε όλο αυτό είναι ότι, πια, θα δίνουμε το ραντεβού με την παρέα μας στα αγαπημένα μας μπαρ για να ζεσταθούμε με το αγαπημένο μας ποτό, ένα κλασικό ουίσκι ή ένα παλαιωμένο cocktail. Δείτε τέσσερα από τα στέκια της Αθήνας ιδανικά «καταφύγια» για τις κρύες νύχτες που βρίσκονται προ των πυλών.

Barreldier

Με αισθητική που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει παρόμοια μπαρ ευρωπαϊκών μητροπόλεων, το Barreldier στη στοά Μπολάνη, επί της Βουλής, είναι από τα μπαρ που γίνονται αμέσως στέκι. Ζεστή ατμόσφαιρα, όμορφο περιβάλλον και μια ενδιαφέρουσα cocktail list, με έμφαση στα παλαιωμένα cocktails, από τα χαρακτηριστικά του που έχουν κερδίσει το κοινό της Αθήνας. Εκτός από τα εξαιρετικά cocktails, τον τελευταίο καιρό φημίζεται και για το πλούσιο brunch του.

Jazz n Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ- θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας που αυτόν το χειμώνα θα έχει την τιμητική του. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από την δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Σπιρτόκουτο

https://www.instagram.com/p/CDHPNHfpokX/

Ανεπιτήδευτο στέκι στα Πετράλωνα (Κειριαδών 15), που έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την περιοχή. Cool χώρος και περιβάλλον, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και ρετρό αισθητική που γυρίζει πίσω το χρόνο στα περίφημα ‘80s και ‘90s. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τα κρύα βράδια που βρίσκονται προ των πυλών για κους κους και ποτάκι με την παρέα. Στα συν οι πολύ οικονομικές τιμές.

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy- θα δώσετε ραντεβού με την παρέα και στην κυριολεξία θα ξεχειμωνιάσετε.