Δεν υπάρχει ομορφότερο και πιο γραφικό σημείο στην Αθήνα για να απολαύσει κανείς τον καφέ του από τα γραφικά δρομάκια κάτω από την σκιά της Ακρόπολης. Η ιστορικότητα της περιοχής, σε συνδυασμό με την υπέροχο θέα στο σύμβολο της πόλης, και όχι μόνο, όπου αυτή είναι εφικτή, αποτελούν δύο πολύ καλές αφορμές για να επιλέξετε την Ακρόπολη για ένα απογευματινό, φθινοπωρινό καφεδάκι με μελαγχολική αύρα.

Γιασεμί

Γιασεμί

Από τα καθιερωμένα, πλέον, στέκια στην Πλάκα, το Γιασεμί στα σκαλάκια της Μνησικλέους αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ρομαντισμού και της νοσταλγικής ατμόσφαιρας. Τα τραπέζια στον εσωτερικό χώρο γίνονται ανάρπαστα για την σπιτική ατμόσφαιρα του χώρου, ενώ τα σκαλάκια γεμίζουν με τους πιο αραχτούς και χαλαρούς θαμώνες του. Σπιτική πορτοκαλόπιτα και αρωματικό ρακόμελο στα όσα σίγουρα έχουν συνδυάσει το όνομά τους με το Γιασεμί.

Lotte

Lotte

Γουστόζικο και μικροσκοπικό, θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε κάποιο από τα γραφικά σοκάκια στο παριζιάνικο Marais. Με ρετρό αισθητική και vintage ατμόσφαιρα διαθέτει λίγα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, λίγα μόλις βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Τα σπιτικά γλυκά ημέρας, οι νόστιμες τάρτες και κάποιες ακόμη κρύες επιλογές συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας, σε αυτό το αγαπημένο μπιστρό επί της Τσάμη Καρατάσου μεταξύ Αρκόπολης και Κουκακίου.

Little Tree Books & Coffee

Little Tree Books & Coffee

Λίγα μόλις βήματα από τον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, συναντάται το υπέροχο Little Tree Books & Coffee (Καβαλόττι 2), που όπως γίνεται και κατανοητό από το όνομά του, συνδυάζει άριστα την τέχνη του βιβλίου με εκείνη του καφέ. Μέσα στο cafe λειτουργεί ένα μικρό, αλλά πλούσιο βιβλιοπωλείο. Έχει και τραπεζάκια έξω.

Μακρυγιάννη 3

Μακρυγιάννη3

Σε μια προνομιακή τοποθεσία ακριβώς απέναντι από το μετρό της Ακρόπολης, στο σημείο που ο μικρός πεζόδρομος της Μακρυγιάννη ενώνεται με τον κεντρικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θα βρείτε το Μακρυγιάννη 3. Μικρό, με λίγα τραπέζια αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα τόσο του καφέ όσο και των τέλειων σνακ -αλμυρών και γλυκών- που τον συνοδεύουν ιδανικά. Μια ποικιλία από σπιτικά παρασκευασμένα εδέσματα, με ελληνικά προϊόντα, βάζει σε πειρασμό όλες τις ώρες της ημέρας.

Κιμωλία Art Cafe

Κιμωλία

Ένα από τα πιο καθιερωμένα στέκια στην Πλάκα, το Κιμωλία Art Cafe (Υπερείδου 5) έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να το μετατρέψετε σε αγαπημένο meeting point της παρέας. Cozy και χουχουλιάρικο, αποτελεί ιδανική επιλογή για την φθινοπωρινή σας βόλτα κάτω από την Ακρόπολη, τόσο για ένα ζεστό τσάι όσο και για τον αγαπημένο σας, αρωματικό καφέ.