Το Σούνιο αποτελεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, πάντα καλή αφορμή για μια εκδρομή από το κλεινόν άστυ, η οποία συνδυάζεται με την θαλασσινή αύρα, ακόμη κι αν δεν είστε ιδιαιτέρως λάτρεις των φθινοπωρινών μπάνιων. Σε κοντινή απόσταση, λοιπόν, από το Ναό του Ποσειδώνα θα βρείτε γευστικές στάσεις για νόστιμους μεζέδες και τσιπουράκι πάνω ή με θέα θάλασσα.

Ακρογιάλι

Ακρογιάλι

Αν μπορούμε να πούμε ότι ένα στέκι «σερβίρει» θέα στο Ναό του Ποσειδώνα, αυτό σίγουρα είναι το Ακρογιάλι. Ακριβώς κάτω από τον περίφημο ναό και δίπλα στο κύμα, το λιτό ταβερνάκι αποτελεί ιδανική στάση μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο. Μεζέδες με θαλασσινά, μικρά ψαράκια στο τηγάνι αλλά και πιάτα της ελληνικής κουζίνας γεμίζουν το τραπέζι. Αν το επισκεφτείτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος, η ονειρική θέα θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

Θόδωρος και Ελένη

Θεόδωρος και Ελένη

Μια ψαροταβέρνα κρυμμένη στα δρομάκια των Λεγρενών, που για να την ανακαλύψετε πρέπει να σας την συστήσουν. Από τα πιο φημισμένα γευστικά στέκια στην περιοχή, με πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Πιάτο- σταρ του καταλόγου τα αχνιστά μύδια με φέτα ή όχι και οι παναρισμένες γαρίδες με σουσάμι. Η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για να μην διανύσετε άδικα τόσα χιλιόμετρα στην περίπτωση που η ψαροταβέρνα είναι η αφορμή για την εκδρομή σας.

Ο Φόρος

Ο Φόρος

Μετά το Λαύριο, και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Θορικό, ο Φόρος είναι μια ψαροταβέρνα που ξεχωρίζει για το σωστά ψημένο ψάρι της. Στα πιάτα, ωστόσο, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει εδώ τα τηγανητά καλαμαράκια, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι, η πλούσια γαριδομακαρονάδα και τα μύδια με σος μουστάρδας.

Συρτάκι

Συρτάκι

Μόλις ένα χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση για το ναό του Ποσειδώνα, το Συρτάκι (69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου) μετράει περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας, γι’ αυτό και αποτελεί σταθερή αξία για την περιοχή. Το ψάρι συγκαταλέγεται στα κορυφαία πιάτα του. Ωστόσο, και οι υπόλοιπες προτάσεις του καταλόγου είναι μαγειρεμένες με μεράκι. Στα τραπέζια με θέα θάλασσα απολαύστε μύδια με σαφράν, κρασάτο χταπόδι και φρεσκοψημένες σπιτικές πίτες.