Το Netflix μας έφερε πριν λίγες μέρες ένα νέο θρίλερ περιπέτειας από το Ισραήλ.

Οι δημιουργοί του Fauda, μας παρουσιάζουν τον Segev Azulai, έναν ξεναγό από το Τελ Αβίβ ο οποίος είναι παντρεμένος με την Αμερικανίδα χορεύτρια Danielle, η οποία είναι έτοιμη να αναχωρήσει για μια μεγάλη οντισιόν στη Νέα Υόρκη. Στη διαδρομή της προς το αεροδρόμιο, ένα αυτοκίνητο την σκοτώνει σε τροχαίο χωρίς να ξέρουμε αν ήταν ατύχημα η δολοφονία.

Αυτό προσπαθεί να ανακαλύψει και ο σύζυγος της Segev, καθώς μας γεννάει όλα τα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη και το κατά ποσό ίσως ευθύνεται και ο ίδιος και αν όντως είναι ένας απλά ξεναγός η όχι.

Η ιστορία μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη, όπου προσπαθεί να ανακαλύψει τους υπαίτιους μέσω γνωστών και φίλων, καθώς και ξεχασμένων μυστικών του παρελθόντος του. Πολλές εκπλήξεις του πρότερου βίου του ξετυλίγονται σαν νήμα που εμπεριέχουν στρατιωτική εκπαίδευση και πολεμικές τέχνες.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η ανάπτυξη στα πρώτα επεισόδια είναι λίγο πολύ προβλέψιμη καθώς και οι εκπλήξεις που θα έρθουν στη συνέχεια παρουσιάζονται νωρίτερα από ότι θα έπρεπε. Θυμίζει αρκετές ταινίες που έχουμε ξαναδεί, με μια δόση από ρετρό 70s κατασκοπευτικές περιπέτειες, κάτι το οποίο δεν είναι άσχημο αλλά λίγο χαμηλής ποιότητας.

Ακόμη και να δεχτείς την χαοτική ποιότητα των τελευταίων τριών επεισοδίων όπου ο Segev χάνει τον έλεγχο των γεγονότων, δεν είναι αρκετό για όλα τα κλισέ των αντιπάλων του μέσω κουραστικών μονολόγων.

Οι ερμηνείες είναι μέτριες και σαν αποτέλεσμα ξεχωρίζει ένας δεύτερος ρόλος, της εγκύου ντέντεκτιβ Tali, ξαδέρφη του Segev, η οποία με κράτησε στη σειρά καθώς οι άλλες ερμηνείες φαίνονται να μη πείθουν.

Το όλο σενάριο καταλήγει σε cliffhanger, όποτε μη περιμένετε λύτρωση μετά από εννιά επεισόδια καθώς ο σκοπός της σειράς είναι να δεσμεύσει αυτούς που τους άρεσε να περιμένουν δεύτερη σεζόν. Για τους υπόλοιπους, μπορείτε να πάρετε μια βαθιά ανάσα για να μην αισθανθείτε εξαπατημένοι.

https://www.youtube.com/watch?v=AyF-EQVs9mU