Καλοκαιράκι στην πόλη με πολλή ζέστη. Η μόνη ανακουφιστική και δροσιστική σκέψη που κάνουμε είναι ότι έφτασε επιτέλους η εποχή του παγωτού, η εποχή που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς ενοχές την αγαπημένη αυτή λιχουδιά μικρών και μεγάλων και να την ευχαριστηθούμε μέχρι την τελευταία της κουταλιά. Η σκέψη μας, ωστόσο, γίνεται ακόμη πιο δελεαστική όταν φέρνουμε στο νου ένα χωνάκι γεμάτο με φρέσκο και χειροποίητο παγωτό, παρασκευασμένο με έμφαση στην ποιότητα και διαλεγμένες πρώτες ύλες που κάνουν τη διαφορά.

Γιατί το παγωτό του Πάτση θα σας ξετρελάνει

Αυτό είναι το παγωτό του Πάτση, το οποίο καθημερινά γίνεται ανάρπαστο. Η επιλογή δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι 20 διαφορετικές γεύσεις σε καθημερινή βάση παίρνουν τη θέση τους στη βιτρίνα, δελεάζοντας τους πάντες με την άριστη και άκρως λαχταριστή εικόνα τους. Η οποία στην συνέχεια αντικαθίσταται από την υπέροχη γεύση τους. Η βελούδινη υφή του κάνει τους πάντες να μιλούν γι’ αυτό και να τους φέρνουν στα τρία καταστήματα Γαλακτοποιήματα Πάτσης (δύο στο Περιστέρι και ένα στα Βριλήσσια) μόνο και μόνο για να το δοκιμάσουν.

Άλλωστε η φήμη του είναι διαδεδομένη σε ολόκληρη την Αττική για το θεϊκό και το φρεσκοφουρνισμένο γαλακτομπούρεκό που παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια του πελάτη στο ανοιχτό εργαστήριο και σερβίρεται πάντα ζεστό. Η συνταγή του, μάλιστα, μένει ίδια και απαράλλαχτη από το 1977, όταν η μητέρα του ιδιοκτήτη την εφάρμοσε για πρώτη φορά ακολουθώντας τα μυστικά μιας βυζαντινής συνταγής.

Στο κομμάτι του παγωτού, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του πρωτοτυπούν δημιουργώντας ακόμη και παγωτό vegan (μόνο στο κατάστημα των Βριλησσίων) για όλους τους λάτρεις της συγκεκριμένης διατροφικής φιλοσοφίας. Εκείνοι, ωστόσο, που δεν θέλουν να το απολαύσουν σκέτο σε χωνάκι ή κυπελάκι, μπορούν να το συνδυάσουν ιδανικά με ζεστούς και φρέσκους λουκουμάδες, με τη γεύση καϊμάκι να τους ταιριάζει στην κυριολεξία γάντι!

Με σεβασμό στην ποιότητα και την παράδοση, στα καταστήματα Πάτσης παρασκευάζονται, επίσης, με μεράκι παραδοσιακό ρυζόγαλο και κρέμες (βανίλια, σοκολάτα), λαχταριστό προφιτερόλ (με σοκολάτα γάλακτος ή υγείας), εκμέκ με φύλλο κανταΐφι και ξηρούς καρπούς στη βάση, παραδοσιακοί λουκουμάδες με βιολογικό μέλι, ενώ διατίθεται και φρέσκο γάλα παραγωγής τους.

Πληροφορίες

Περιστέρι: Παναγή Τσαλδάρη 19, τηλ. 216 9007209/ Θηβών 18, τηλ. 210 5320200

Λεωφόρος Πεντέλης 48, Βριλήσσια, τηλ. 216 0704600