Το νέο anime του Netflix, με τίτλο Record of Ragnarok αποτελεί μία τηλεοπτική μεταφορά του γνωστού manga των Shinya Umemura και Takumi Fukui, με την πρώτη σεζόν να αποτελείται από 12 επεισόδια, τα οποία είναι διαθέσιμα στο Netflix.

Ακολουθεί το review από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Όλα ξεκινούν από ένα συνέδριο όλων των θεών του κόσμου, όπου κάθε 1000 χρόνια συναντιούνται για να αποφασίσουν την μοίρα της ανθρωπότητας και για το αν είναι άξιοι οι άνθρωποι να συνεχίσουν να υπάρχουν. Αυτή την φορά όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα είναι άσχημα για τους ανθρώπους καθώς οι θεοί πιστεύουν πως είναι χαμένη υπόθεση και έτσι αποφασίζουν να τους εξολοθρεύσουν. Όμως μία Βαλκυρία, η Brunhilde, εμφανίζεται και θέλοντας να σώσει το ανθρώπινο είδος, προκαλεί τους θεούς σε μία μάχη, γνωστή ως Ragnarok. Έτσι, 13 θεοί και 13 άνθρωποι θα έρθουν αντιμέτωποι σε επικές μάχες προκειμένου να καθορίσουν την μοίρα της ανθρωπότητας.

Εντυπωσιακές μάχες αλλά και αρκετή αιματοχυσία είναι μερικά από τα στοιχεία που σίγουρα θα αγαπήσετε αν είστε λάτρεις των anime. Επίσης υπάρχει μία μεγάλη πληθώρα θεών από διάφορους πολιτισμούς αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να εντοπίσετε και αρκετούς διάσημους ανθρώπους που εκπροσωπούν την άλλη πλευρά, όπως για παράδειγμα ο Αδάμ ή ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Η σειρά επίσης εμβαθύνει στους χαρακτήρες και μας επιτρέπει να τους γνωρίσουμε καλύτερα κάτι που κατά την άποψη μου κρατάει την ισορροπία ανάμεσα σε δράση και σε αφήγηση.

H 1η σεζόν του Record of Ragnarok αποτελεί μία ιδανική επιλογή για binge-watching εάν είστε λάτρεις του είδους. Το animation είναι αρκετά εντυπωσιακό και οι ιστορίες των χαρακτήρων σίγουρα θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον. Προσωπικά δεν με πείραξε που η κάθε μάχη κρατάει 3-4 επεισόδια, γιατί αυτό ουσιαστικά είναι που μας επιτρέπει να τους γνωρίσουμε καλύτερα αλλά σίγουρα σε κάποια σημεία ο διάλογος μπορεί να κουράσει.

Με την μοίρα της ανθρωπότητας λοιπόν να βρίσκεται στα χέρια αυτών των 13 ανθρώπων, σίγουρα το έργο τους δεν θα είναι καθόλου εύκολο, στην προσπάθεια τους να σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή!