Το Netflix απλόχερα μας χάρισε μια εβδομάδα αφιερωμένη στο Elite.

Έτσι λίγο πριν την κυκλοφορία της 4ης σεζόν της σειράς στην δημοσιότητα χάρισε το Elite: Short Stories που στην ουσία πρόκειται για 4 ιστορίες, με γνώριμους χαρακτήρες της σειράς, που οδηγούν στην 4η σεζόν.

Η διάρκεια της κάθε ιστορίας ισούται με 3 επεισόδια που κυμαίνονται στα 9-15 λεπτά.

Παρακάτω θα πούμε λίγες πληροφορίες και εντυπώσεις για αυτές τις ιστορίες, φυσικά χωρίς spoilers.

Guzman, Caye & Rebe: Ένα τρελό πάρτυ

Η 1η ιστορία λοιπόν εστίασε στο συγκεκριμένο τρίδυμο και έδωσε έντονες δόσεις κωμωδίας και δράσης. Κατά κάποιον τρόπο πρόκειται για ένα ξέφρενο πάρτυ που γρήγορα βγαίνει εκτός ελέγχου. Οι τρεις χαρακτήρες μπλέκουν σε μια τρελή περιπέτεια/παρεξήγηση και το αποτέλεσμα καταφέρνει να είναι διασκεδαστικό. Την συγκεκριμένη ιστορία την ξεχώρισα καθώς δεν περίμενα να απολαύσω τόσο αυτούς τους τρείς χαρακτήρες μαζί. Τελικά όμως ταίριαξαν και μάλιστα ενώ δεν είμαι και τόσο μεγάλος Fan της Caye στην παρούσα φάση μπορώ να πω πως έκλεψε τις εντυπώσεις.

Guzman & Nadia: Έρωτας εξ αποστάσεως

Η συγκεκριμένη ιστορία όπως θα καταλάβατε είχε στο στόχαστρο ένα αγαπημένο ζευγάρι,την Nadia και τον Guzman. Η σχέση τους συνεχίζει να υπάρχει ωστόσο η απόσταση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους δυο. Η Nadia πλέον ζει στην Νέα Υόρκη όπως είχαμε μάθει από το Finale της 3ης σεζόν. Όταν η ίδια θα χρειαστεί να επιστρέψει για λίγο πίσω στην χώρα της νέα προβλήματα θα δημιουργηθούν στην σχέση της με τον Guzman που συνεχώς δοκιμάζεται. Είναι δυο χαρακτήρες με πλούσια προϊστορία οπότε αυτό από μόνο του κάνει την συγκεκριμένη ιστορία ενδιαφέρουσα. Μπορώ να πω πως το ερωτικό τους δράμα ωστόσο στην δημιούργησε μια τόσο καλή πλοκή και ίσως κατάφερε να κουράσει. Ωστόσο ήταν ωραίο που τους είδαμε ξανά μαζί να προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα πιο ώριμοι από ποτέ. Αν είστε ρομαντικοί η ιστορία τους θα σας ικανοποιήσει λίγο παραπάνω.

Omar, Ander, Alexis: Μια συγκινητική ιστορία

Η συγκεκριμένη ιστορία με εξέπληξε καθώς κατέληξε να είναι η πιο “σοβαρή” και λυπηρη. Στο προσκήνιο ήρθε το ζεύγος Ander και Omar ενώ στην ιστορία τους προστέθηκε και ο Alexis. Ένας χαρακτήρας που γνωρίσαμε στην 3η σεζόν κατά την διάρκεια των θεραπειών του Ander. Η συγκεκριμένη ιστορία για να είμαι ειλικρινής εστιάζει περισσότερο στην φιλία του Ander με τον Alexis και καταφέρνει να το κάνει με πολύ όμορφο τρόπο ενώ ταυτόχρονα περνάει μηνύματα για τα άτομα που παλεύουν με τον καρκίνο παρουσιάζοντας την στάση τους προς τους γύρω τους αλλα και τις σκέψεις τους. Η συγκεκριμένη ιστορία καταφέρνει να συγκινήσει κάτι που θεωρώ σπουδαίο καθώς το κάνει εστιάζοντας σε έναν χαρακτήρα που δεν νοιαζόμαστε και τόσο.

Carla & Samuel: Μια πικρή ιστορία αγάπης

Ίσως το πιο πολύ αναμενόμενο story από τα τέσσερα έκλεισε τον κύκλο αυτών των ιστοριών με έναν γλυκόπικρο τρόπο. Ο έρωτας Carla και Samuel είναι κάτι που εξελίχθηκε και μας απασχόλησε αρκετά στην σειρά. Η συγκεκριμένη ιστορία βάζει φωτιές στους Fans του ζευγαριού και στην ουσία βλέπουμε μια προσπάθεια του Sam να κρατήσει την Carla κοντά του. Η σχέση τους έχει αυτήν την αίσθηση του απαγορευμένου και του ανεκπλήρωτου που σε κάνει να τους απολαμβάνεις αλλά ταυτόχρονα σε πονά γιατί ξέρεις τα εμπόδια και οι ανασφάλειες που υπάρχουν στην μέση. Το αποτέλεσμα δεν θα σας το πούμε αλλά δεν είναι δύσκολο να το καταλάβετε.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Οι τέσσερεις αυτές ιστορίες με τους αγαπημένους χαρακτήρες του Elite σίγουρα δεν ήταν κάτι το σπουδαίο. Ωστόσο κατάφεραν να μας δείξουν κάτι ευχάριστο και τις περισσότερες φορές με ενδιαφέρον. Τα ματσαρισματα στους χαρακτήρες εξασφάλισαν μια σίγουρη επιτυχία σε αυτές τις ιστορίες και βοήθησαν το κοινό στην μετάβαση της σειράς στο νέο της ξεκίνημα. Κάποιες ιστορίες έκλεισαν και κάποιες άλλες στρώθηκαν για την συνέχεια. Τα επεισόδια συνδιαζουν στοιχεία που έχουν κάνει το Elite αγαπητό στο κοινό. Γέλιο, δράμα, μπλεξίματα και αισθησιασμός προσφέρουν όμορφες στιγμές με σημασία στον θεατή. Και τώρα αναμένουμε την 4η σεζόν!