Υπάρχουν εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές γεύσεις και την έμφαση που δίνεται στην ποιότητα. Άλλα για τον υπέροχο χώρο τους που σε αγκαλιάζει αμέσως και σε κάνει να νιώθεις πολύ οικεία και άνετα. Δεν είναι λίγα εκείνα που σε κερδίζουν με τους ανθρώπους τους, αυτούς που βρίσκονται πάντα δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Από την άλλη υπάρχει και το Proropa. Το εστιατόριο στο Ρουφ, που συνδυάζει όλα τα παραπάνω για περισσότερο από 20 χρόνια, με σκοπό να μας προσφέρει μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία σε ένα περιβάλλον οικείο και ζεστό που μας κάνει να νιώθουμε ακριβώς σαν στο σπίτι μας.

Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο Γιάννης Γκούμας, ιδιοκτήτης και οικοδεσπότης ταυτόχρονα, ο οποίος, όπως μας εξομολογήθηκε αναφορικά με το μενού που χαρακτηρίζεται μοντέρνο μεσογειακό με διεθνείς αναφορές, ήθελε να δώσει στους πελάτες του την δυνατότητα να θυμηθούν κάποιο από τα ταξίδια τους και την εμπειρία που αποκομίσανε από αυτό μέσα από πιάτα που στην κυριολεξία «ταξιδεύουν» στον κόσμο.

Η έμπειρη ομάδα του, λοιπόν, βάζει όλη την μαεστρία και τον επαγγελματισμό της για να δημιουργήσει πιάτα που αντανακλούν την φιλοσοφία του κυρίου Γκούμα σε ένα μενού που βασίζεται κυρίως σε μεσογειακές πρώτες ύλες, χωρίς, ωστόσο, από αυτό να λείπουν και κάποιες από το εξωτερικό, όπως εξαιρετικά κρέατα Black Angus Αμερικής.

Προτάσεις όπως θα απολάμβανε κανείς στην Ιταλία, το Βιετνάμ ή τις ΗΠΑ αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις, με πιάτα- σημεία αναφοράς του μενού να αποτελούν τα ραβιόλι γεμιστά με μανιτάρια και λάδι τρούφας, το κριθαράκι με γαρίδες, ο τόνος τατάκι και φυσικά η Black Angus πικάνια Αμερικής στη σχάρα, κομμένη σε ταλιάτα.

Στόχος του εστιατορίου είναι να βιώσει ο πελάτης του μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, γι αυτό και ο κύριος Γκούμας έχει επιμεληθεί μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, σε μια προσπάθεια να καλύψει όλο τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όσο καλύτερα γίνεται. Από αυτήν, ωστόσο, δεν λείπουν και ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Αμερική και Αυστραλία.

Από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην φιλοσοφία του εστιατορίου, η οποία όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει και την νέα σεζόν, και η cocktail list με signature προτάσεις για να απολαύσει κανείς ένα χαλαρό απόγευμα ή βράδυ με το αγαπημένο του cocktail -πρωτότυπες προτάσεις σε finger food συνοδεύουν ιδανικά την οποιαδήποτε επιλογή- στην υπέροχη πλατεία που φέρνει κάτι από ελληνικό νησί και ταξιδεύει στις πιο ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού.

 

Πληροφορίες

Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4, Αθήνα

Τηλ. 210 3413433

prosopa.gr

Prosopa restaurant

 

prosopa_restaurant