Εκτός από την γραφικότητα και την αίσθηση της παλιάς Αθήνας που τα χαρακτηρίζει, τα Πετράλωνα ξεχωρίζουν στις επιλογές του κοινού για τα φιλικά μεζεδοπωλεία και τις οικογενειακές ταβέρνες που τα έχουν καθιερώσει σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό στην πόλη.

Με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και πιάτα που μυρίζουν οικειότητα και ζεστασιά, οι νόστιμες διευθύνσεις που ακολουθούν θα συμπεριληφθούν σίγουρα στις αγαπημένες σας στάσεις στην περιοχή.

Οικονόμου

Μετρώντας πολλές δεκαετίες λειτουργίας, ο Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 41 & Κυδαντιδών), αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες για φαγητό στη γραφική γειτονιά της Αθήνας. Από τη δεκαετία του 1930, λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο) έρχονται στον Οικονόμου για το σπιτικό φαγητό του που μαγειρεύει στην κατσαρόλα και θυμίζει πολύ εκείνο της γιαγιάς.

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Οινομαγειρείο Πλατεία

Ωραίο και χαλαρό μαγαζί της γειτονιάς στην αγαπημένη Πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα. Χώρος διακοσμημένος με φροντίδα και τραπεζάκια έξω στην πλατεία, ιδανικά για τις ζεστές βραδιές. Το μενού αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τα διαθέσιμα υλικά –θα βρείτε από κλασικά λαδερά μέχρι μοσχαράκι σοφρίτο και κοκκινιστό κόκορα με χοντρό μακαρόνι. Τα πιάτα ημέρας αναγράφονται στο μαυροπίνακα. Στα συν το καλό κρασί και οι προσιτές τιμές.

Πετραλώνι

Βρίσκεται επί της Πλατείας Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, πολύ κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων και είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα μεζεδοπωλεία- ουζερί της γειτονιάς. Σε ένα παλιό σπίτι, ντυμένο με πέτρα και διακοσμημένο με παλιά αντικείμενα, θα δοκιμάσετε γευστικά πιάτα σε προσιτές τιμές που θα σας κάνουν να επιστρέψετε. Τα ποτήρια γεμίζουν με κρητική ρακή, κρασί Λήμνου, τσίπουρο Τυρνάβου και ούζο Μυτιλήνης.