Η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ προσκαλεί φέτος τους μικρούς της φίλους να ζήσουν ένα πολύ πρωτότυπο σιδηροδρομικό ταξίδι με τίτλο «Tα Παιδιά που Βλέπουν τα Τρένα… να Πετούν!» Μια ξεχωριστή εμπειρία θεατρικής παράστασης, διαδραστικού ταξιδιού και παιδαγωγικού παιχνιδιού εμπνευσμένη από το κλασικό αριστούργημα παιδικής λογοτεχνίας της Βρετανής συγγραφέως Έντιθ Νέσμπιτ «Tα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν».

Οι μικροί θεατές όχι μόνο παρακολουθούν και ταυτίζονται με την ιστορία και τους ήρωες αλλά χτίζουν μαζί την αφήγησή της με την καθοδήγηση των ηθοποιών, που είναι παράλληλα παιδαγωγοί και εμψυχωτές. Ταυτόχρονα προσφέρουν ένα μέρος των εσόδων από τα εισιτήριά τους, μέσα από μία διαδραστική διαδικασία κατά τη διάρκεια της παράστασης, στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Συνοδοιπόροι στη δημιουργία αυτού του θεατρικού “ταξιδιού” η Τατιάνα Λύγαρη που εμπνεύστηκε το ταξίδι και έχει την σκηνοθετική επιμέλεια, η Ειρήνη Αναγνωστοπούλου που επιμελήθηκε τη θεατροπαιδαγωγική προσαρμογή του έργου και η Τζωρτζίνα Κακουδάκη που συνέδραμε στη δόμηση της διαδραστικής συμμετοχής των παιδιών. Η μουσική είναι της Άλκηστης Ραυτοπούλου, τα κοστούμια της Πένυς Κορρέ και οι χορογραφίες της Πέπης Ζαχαροπούλου.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Έλενα Μεγγρέλη και ο Άρης Τσαμπαλίκας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Σάββατο 5.00 μ.μ. & Κυριακή 12.00 μ.μ.

καθημερινές για σχολεία 10.00 π.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος 10 €

Σχολεία 6 €