Μια νέα δραματική ταινία ενώνει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν και τον δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ Ίαν Μακ Κέλεν.

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ πηγαίνουν «Κόντρα σε Όλα» στη νέα ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Τέλος, η Εμίλια Κλαρκ και η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστούν σε μια ρομαντική κομεντί εμπνευσμένη από το τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ, «Last Christmas».

Ένας Καλός Ψεύτης (The Good Liar)

Δράμα, 110′

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον

Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρεν, Ίαν Μακ Κέλεν, Ράσελ Τόβεϊ, Τζιμ Κάρτερ

Ο Ρόι Κόρτνεϊ, επαγγελματίας απατεώνας, δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του όταν γνωρίζει –μέσω ίντερνετ– την χήρα Μπέτι Μακ Λις.

Καθώς η Μπέτι του ανοίγει το σπίτι και τη ζωή της, ο Ρόι εκπλήσσεται που αρχίζει να νοιάζεται πραγματικά για εκείνη, μετατρέποντας αυτό που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη κομπίνα της ζωή του, σε μία επικίνδυνη διαδρομή σε τεντωμένο σχοινί.

Κόντρα σε όλα (Le Mans 66)

Βιογραφία, δράσης, δράμα, 152′

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ

Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζον Μπέρνθαλ, Κατριόνα Μπάλφ, Τρέισι Λετς, Τζος Λούκας, Νόα Τζουπ, Ρέμο Τζιρόνε, Ρέι ΜακΚίννον

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστούν στο «Κόντρα σε Όλα», την αξιοσημείωτη πραγματική ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι (Ντέιμον) και του ατρόμητου Βρετανού επαγγελματία οδηγού Κεν Μάιλς (Μπέιλ).

Οι δυο τους έδωσαν μάχη ενάντια στις επιχειρηματικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής, καθώς και τους προσωπικούς τους δαίμονες να κατασκευάσουν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την Φορντ και να αναλάβουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Έντσο Φεράρι στον περίφημο αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν στη Γαλλία το 1966.

Χωρίς Οικογένεια (Remi: Sans Famille)

Εφηβική περιπέτεια, 105′

Σκηνοθεσία: Antoine Blossier

Πρωταγωνιστούν: Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, Virginie Ledoyen, Jonathan Zaccaï, Jacques Perrin, Ludivine Sagnier, Albene Masson, Simon Armstrong, Rupert Wynne-James, Lisa Chabot

Ο Remi, ένα ορφανό αγόρι, μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα, την ευγενική Mrs. Barberin, μέχρι που την αποχωρίζεται στα δέκα του χρόνια και βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Vitalis, ενός μυστηριώδους περιπλανώμενου θιασάρχη.

Κοντά του, ο Remi σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου, όπου τραγουδάει για να κερδίσει το ψωμί του.

Με παρέα τον πιστό του σκύλο Capi και τη μικρή μαϊμού Joli-Coeur, ο Remi θα περιηγηθεί στη Γαλλία και μέσα από γνωριμίες, φιλίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του.

Last Christmas

Ρομαντική κομεντί, 103′

Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ

Πρωταγωνιστούν: Εμίλια Κλάρκ, Χένρι Γκόλντινγκ, Μισέλ Γιο και Έμα Τόμσον

Η Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της -μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως Ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα.

Ο Τομ φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς φραγμούς της.

Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου… και πρέπει να έχεις πίστη.

Στην ταινία Last Christmas πρωταγωνιστεί η μουσική του Τζορτζ Μάικλ και φυσικά η ομώνυμη κλασική επιτυχία του τίτλου.

Επίσης, θα ακούσουμε και ολοκαίνουρια ακυκλοφόρητα τραγούδια του θρυλικού καλλιτέχνη, ο οποίος έχει πουλήσει πάνω από 115 εκατομμύρια δίσκους και ηχογραφήσει 10 Νο1 επιτυχίες στη μεγαλειώδη πορεία του.

Οι Άθλιοι (Les Miserables)

Κοινωνική, 102′

Σκηνοθεσία: Λατζ Λι

Πρωταγωνιστούν: Νταμιάν Μπονάρντ, Αλέξις Μανέντι, Ίσσα Περίκα

Εμπνευσμένη από την εξέγερση στο Παρίσι το 2005, η ταινία του Λατζ Λι είναι μια προκλητική ματιά στις εντάσεις μεταξύ των κατοίκων και της αστυνομίας.

Στη Μονφερμέιγ, στα προάστια του Παρισιού, εκεί που ο Βίκτωρ Ουγκώ έστησε το σκηνικό για τους «Άθλιους», δρα μια ομάδα της αστυνομίας κατά του εγκλήματος. Σε μια κατά τ’άλλα συνηθισμένη περίπολο, ένα drone καταγράφει ένα σκηνικό που θα μπορούσε να εκθέσει την ομάδα και τις μεθόδους τους.

Σκυλομπελάς (Trouble)

Animation, 87′

Σκηνοθεσία: Kevin Johnson

Στα ελληνικά ακούγονται οι ηθοποιοί: Βασίλης Παπαστάθης, Βασίλης Μήλιος, Γιάννης Υφαντής, Ποίμης Πέτρου, Κωνσταντίνος Κακανάς, Ινώ Μενεγάκη, Διονυσία Τσιτιρίδου, Έλενα Δελακούρα

Η θεία πέθανε και τα ανίψια της είναι έτοιμα να ξεκοκκαλίσουν την τεράστια περιουσία της! Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι οι χρυσοί κληρονόμοι δεν είναι αυτοί αλλά το καλοαναθρεμμένο της σκυλάκι, ο Μπελάς που οι ίδιοι φρόντισαν να πετάξουν στον δρόμο. Τώρα θα πρέπει να τον βρουν και να τον φέρουν πίσω πριν να είναι αργά.