Με δεκάδες εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και επιστημονικές – αρχαιολογικές εισηγήσεις) με μια νέα εκδήλωση με τίτλο και θέμα «Θεάτρου Έπαινος» -αφιερωμένη φέτος στον φιλόλογο -θεατρολόγο Κώστα Γεωργουσόπουλο, διοργανώνεται για 42η χρονιά φέτος του Φεστιβάλ Δίου στην Πιερία.

«Συνεχίζοντας να προσφέρουμε εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα που να συναντά όλες τις ηλικίες και τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες του κοινού. Περιμένουμε και φέτος, όπως και πέρυσι, τους «μέγιστους χορηγούς» του φεστιβάλ που δεν είναι άλλοι από τον υπέροχο κόσμο του…» τόνισε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα που θα διαρκέσει από το Σάββατο 6 Ιουλίου ως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου Κώστας Μυστακίδης.

Τιμώμενη χώρα για τις φετινές εκδηλώσεις θα είναι η Νορβηγία. Μουσική και εικόνες από τη μακρινή βόρεια χώρα – την τιμώμενη Νορβηγία – περιλαμβάνουν οι εναρκτήριες εκδηλώσεις το Σάββατο 6 Ιουλίου ενώ θα ακολουθήσουν (κάθε Παρασκευή και Σάββατο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου) περισσότερες από 30 εκδηλώσεις θεάτρου-χορού, μουσικής κ.α.

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. του Σαββάτου 6 Ιουλίου με τα εγκαίνια τριών εκθέσεων φωτογραφίας στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου (Έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Ζήρου με θέμα «Αρκτικό Φως» φωτογραφίζοντας το Βόρειο Σέλας και τους Σάμι (Λάπωνες), Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Σκουλά με τίτλο «κατηφορίζοντας Βόρεια», και Έκθεση ζωγραφικής της Ναταλίας Σαμαρκάντε εμπνευσμένη από την Μυθολογία της Νορβηγίας) αλλά και συναυλία με έργα Μίκη Θεοδωράκη και Νορβηγική Μουσική με τις χορωδίες Socialist Choir of Oslo – The HUM choir και ερμηνευτές τους: Σοφία Μιχαηλίδου – Πέτρο Πανδή στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.

Ακολουθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία και το πρόγραμμα συνεχίζεται με θεατρικές παραστάσεις («Κοινός λόγος» από το θέατρο του Νέου Κόσμου του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στις 12 Ιουλίου, συναυλία της Ελένης Βιτάλη στις 13 Ιουλίου) καθώς και σειρά παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, του «Θεσσαλικού θεάτρου», του θεάτρου «Ακροπόλ», του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, της εταιρείας θεάτρου «Αργώ», του Διονύση Σαββόπουλου, συναυλίες με τη Χάρι Αλεξίου, τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Νατάσσα Μποφίλιου, τη Μαρινέλλα και τον Κώστα Χατζή, κ.α.