Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και η ατζέντα του διήμερου είναι γεμάτη με πλούσιες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αξίζει να παρακολουθήσετε από κοντά.

Μουσικές συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και δράσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στα όσα μπορείτε να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν.

Συναυλία από την Χορωδία Λαυρίου και τον Κώστα Μακεδόνα

Μια επετειακή συναυλία στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυσή της δίνει η Χορωδία Λαυρίου το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00 στο θέατρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ «ΘΟΡΙΚΟΣ». Στη συναυλία, που θα αποδοθεί το «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, συμμετέχει και ο Κώστας Μακεδόνας.

Η μελωδία του παγκόσμιου πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Μια μαγευτική συναυλία, «τελετή» μουσικής αρμονίας όπως δηλώνει και ο τίτλος της «Τελετουργία της αρμονίας», θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου (21.00) στις 3 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μέσα από τη συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με την Κινεζική Βιομηχανία Επενδύσεων στον Πολιτισμό (NCII). Μουσικοί από διαφορετικές χώρες ενώνουν τα ταλέντα τους για να εκφράσουν το πανανθρώπινο όραμα της παγκόσμιας ειρήνης.

Athens Photo World: Έκθεση Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης

Μέχρι τις 31 Αυγούστου πήρε παράταση η έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Γιάννη Μπεχράκη, «Athens Photo World: Έκθεση Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης», στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τριάντα χρόνια φωτοδημοσιογραφίας, διακρίσεων και βραβείων, τριάντα χρόνια παρουσίας του Γιάννη Μπεχράκη στα γεγονότα που πλέον ονομάζουμε «σύγχρονη ιστορία» την ώρα που αυτή γραφόταν.

Μια συλλογή με εβδομήντα από τις πιο δυνατές και επιδραστικές φωτογραφίες του Έλληνα φωτοδημοσιογράφου σε μια έκθεση που θα θα πλαισιώνεται από video με ομιλίες και συνεντεύξεις του Γιάννη Μπεχράκη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης φωτογραφικής πορείας του με τις πιο σημαντικές σκέψεις του για τη φωτογραφία και τον κόσμο.

10 Χρόνια Gadjo Dilo

Πριν από 10 χρόνια έξι φίλοι με κοινή αγάπη για την Gypsy Jazz μουσική συναντήθηκαν. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo, το συγκρότημα που κατάφερε μέσα από τις  διασκευές του να συστήσει ουσιαστικά την Manouche μουσική στο ευρύ κοινό!

Μετά από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές  που οι περισσότεροι κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει, αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σημαντικές συνεργασίες, οι Gadjo Dilo ξεκινάνε για άλλη μια φορά τα καλοκαιρινά τους ταξίδια.

Το βράδυ της 4ης Αυγούστου στις 21.00 συστήνουν την μουσική τους στον πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Θάλασσα.