Ο πιο κεντρικός και πολυσύχναστος πεζόδρομος της πόλης ενδείκνυται για ατελείωτες ώρες αγορών και χάζι στις βιτρίνες των καταστημάτων του.

Για να γεμίσετε μπαταρίες, ωστόσο, και να πάρετε δυνάμεις για την συνέχεια επιβάλλεται ένα διάλειμμα για καφεδάκι ή ένα δροσιστικό ρόφημα σε κάποιο από τα ενδιαφέροντα στέκια που εντοπίζονται γύρω από την Ερμού.

Kuko’s The Bar

Στεγάζεται σε ένα υπέροχo ανακαινισμένο νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και αποτελεί ιδανικό meeting point στην καρδιά της πόλης για κάθε στιγμή και διάθεση.

Το περιβάλλον και η κουζίνα ενισχύουν την ιταλική αισθητική που συνδυάζεται όμορφα με τον παριζιάνικο ρομαντισμό, τα οποία ενισχύονται και από μία προσεκτικάεπιλεγμένη κάβα, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Όλα αυτά ενώνονται υπό το άρωμα του καφέ που είναι διάχυτο σε κάθε γωνιά του μαγαζιού.

Le Petite Village

Λιλιπούτειο, φινετσάτο και κομψό το Le petite Village (μικρό χωριό η μετάφρασή του από τα γαλλικά), βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας (Φωκίωνος 2) και θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο στέκι σας.

Πάλλευκο με κίτρινες λεπτομέρειες, σερβίρει απολαυστικό καφέ, σπιτικές λεμονάδες (σε διάφορες γεύσεις, δοκιμάστε ωστόσο αυτή με το τζίντζερ), επιλεγμένες ελληνικές μπύρες και κρασιά, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελούν τα διαφορετικά, χειροποίητα εδέσματα (αλμυρά και γλυκά) που παρασκευάζονται καθημερινά. Στα συν η φιλική και άμεση εξυπηρέτηση από τον ιδιοκτήτη.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας, παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετ ως συνοδευτικού, του πολύ καλού καφέ του. Γλυκά μπουγάτσα με αρωματική, πλούσια κρέμα, μηλόπιτα, cheesecake και διάφορα γλυκιά σε βαζάκια βάζουν σε πειρασμό.

Collage

Ένας πολυχώρος στον πεζόδρομο της Καπνικαρέας φέρνει νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το Collage είναι ένα καφέ-εστιατόριο-μπαρ και εκθεσιακός χώρος με ιδιαίτερη ταυτότητα, που απλώνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα στα δύο επίπεδα του διώροφου κτιρίου που το φιλοξενεί.

Στο «Collage» η μέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με υπέροχα ροφήματα και μυρωδάτα χαρμάνια καφέ, συνεχίζεται με απογευματινά cocktails και τελειώνει με λαμπερά πάρτι και σπέσιαλ καλεσμένους.

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν για πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.