Μία από τις πιο ξεχωριστές περιοχές του κέντρου, αυτή της Ακρόπολης, ενδείκνυται για ανοιξιάτικες βόλτες στους υπέροχους πεζόδρομους της Μακρυγιάννη κα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Με την σκιά του Ιερού Βράχου να ακολουθεί τα βήματά σας, απολαύστε τον καφέ ή ένα γεύμα με το βλέμμα στραμμένο στην Ακρόπολη. Μην ξεχνάτε ότι μια βόλτα εδώ πάντα αποτελεί καλή αφορμή για να βγείτε από το σπίτι.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

Cafe Μουσείου Ακρόπολης

Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), το cafe- εστιατόριό του προσφέρει εκπληκτική θέα στον ιερό βράχο, τόσο από τον εσωτερικό του χώρο που περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες, όσο και από την εξωτερική βεράντα του.

Ο κατάλογος του φαγητού αποτελείται από προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας, ενώ σε καθημερινή βάση διατίθεται και πιάτο ημέρας βασισμένο σε τοπικές συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας. Ακόμη, καθημερινά έως τις 12.00 μπορείτε να απολαύσετε και πλούσιο, ελληνικό, παραδοσιακό πρωινό. Τέλος, για τους μικρούς συνοδούς σας υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού.

AthensWas

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου AthensWas (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5), το εστιατόριο Sense Restaurant σας προσκαλεί να κάνετε ένα γευστικό lunch break, με την Ακρόπολη σε gros plan. Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον και με φόντο την καλύτερη θέα της πόλης, θα δοκιμάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με σύγχρονη άποψη.

Μακρυγιάννη 3

All day long cafe-delicatessen στο σημείο ακριβώς που ο πεζόδρομος της Μακρυγιάννη ενώνεται με εκείνον της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το Μακρυγιάννη 3 θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας στέκια, πέραν του υπέροχου location –με την Ακρόπολη στο φόντο να σας κάνει να αισθάνεστε πως βρίσκεστε μέσα σε καρτποστάλ– για έναν επιπλέον λόγο: την άριστη ποιότητά του.

Εδώ, θα απολαύσετε ποικιλία από χειροποίητα εδέσματα που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα, όπως μπαγκέτες με αλλαντικά και τοπικά τυριά, open sandwiches, πίτες, γλυκά και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Στα συν και ο εξαιρετικός του καφές.