Επετειακή συναυλία για τη συμπλήρωση 33 χρόνων από την ίδρυσή της οργανώνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 το βράδυ στην πόλη της Κέρκυρας η Φιλαρμονική Ένωση «Καποδίστριας».

Η συναυλία του μουσικού σώματος της Φιλαρμονικής περιλαμβάνει έργα πολλών συνθετών διεθνούς εμβέλειας, ενώ σολίστ είναι η υψίφωνος Έλλη Καρύδη και ο βαρύτονος Παναγιώτης Πράτσος, οι οποίοι κατάγονται από την Κέρκυρα.

Συνδιοργανωτής της συναυλίας, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης του νησιού (ώρα έναρξης 8 μ.μ.), είναι ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία της Κέρκυρας. Θα την διευθύνει ο αρχιμουσικός Μιχάλης Μιχαλόπουλος και τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου ΑΜΕΑ «Μέλισσα».

Η Φιλαρμονική Ένωση «Καποδίστριας» είναι το νεότερο μουσικό σύνολο της πόλης της Κέρκυρας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά σωματεία του νησιού. Ιδρύθηκε το 1980 και αφιέρωσε την ονομασία της στον Κερκυραίο, πρώτο Κυβερνήτη της σύγχρονης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σλοβενία. Επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της είναι ο Δανιήλ Χειμαριός. Τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς και της ανακαίνισης κτιρίου για μουσικές σπουδές, έχει υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, το κοινωφελές Ίδρυμα Στ. Νιάρχου.