Πολλά έχουν ειπωθεί για τη σχέση της Κάθριν Μπίγκελοου με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά η ιστορική αλήθεια ποτέ δεν ήταν το φόρτε του Χόλιγουντ…

 Αντιθέτως μια καλή περιπέτεια είναι πάντα καλοδεχούμενη. Το πρώτο teaser trailer για το «Zero Dark Thirty», την πρώτη ταινία της Κάθριν Μπίγκελοου μετά το οσκαρικό «The Hurt Locker», κατέφθασε στο Internet και υπόσχεται δράση. Η ταινία για το κυνηγητό του Οσάμα Μπιν Λάντεν επικεντρώνεται στην αληθινή όσο υποκειμενική είναι βέβαια η έννοια ιστορία της καταδίωξης του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τον στρατό και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Το βασικό καστ αποτελούν οι Τζόελ Έτζερτον, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μαρκ Στρονγκ, Κάλι Tσάντλερ και Νας Ετζερτον.

Ο τίτλος είναι δάνειο από τη στρατιωτική διάλεκτο και σημαίνει «τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα», την ώρα που τα μέλη των Navy SEALs προσγειώθηκαν στην περιοχή που βρισκόταν το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε λίγο μετά, στις 2 Μαΐου του 2011. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.