Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρία και μια τεχνογνωσία δοκιμασμένη μέσα από την υλοποίηση πολυάριθμων παραστάσεων, ο θίασος L’avant-scène opéra προτείνει μια καινούργια παράσταση όπερας: Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας σε λιμπρέτο και μουσική του Yves Senn. Το έργο παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στις 21:00 στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.

Μια ομάδα ατόμων, ένας μικρόκοσμος – εικόνα της κοινωνίας, συγκεντρώνεται σε ένα έρημο μέρος με στόχο την αναζήτηση του Φιλιού της Λεονόρας. Η ιστορία αφηγείται την αναγκαστική συνάντηση ανθρώπων που προέρχονται από εξαιρετικά διαφορετικούς ορίζοντες. Αξίες, αναφορές, βλέψεις, διαδρομές: Το καθένα απ’ τα μέλη της ομάδας, υπερασπίζεται έναν διαφορετικό λόγο ύπαρξης και αυτό δημιουργεί ένα ζωντανό διάλογο παθών, μίσους, εφικτών ή ανέφικτων ερώτων, πόθων, διαμάχης…

Σε έναν χώρο όπου ο χρόνος δεν φαίνεται να παίζει πια κανένα ρόλο, γεννιούνται νέα διακυβεύματα. Η κατάσταση είναι μη ρεαλιστική σε ένα σύμπαν όμως απολύτως πραγματικό. Ένα είναι το κοινό σημείο που εξάπτει τους πάντες: η αναζήτηση, σχεδόν βασανιστική, του Φιλιού της Λεονόρας, που θα οδηγήσει τους πρωταγωνιστές ώστε να υπερβούν τον εαυτό τους, να υπερβούν τις προθέσεις και του συγγραφέα.

Με μια διανομή που αριθμεί τους τριάντα ερμηνευτές (τραγουδιστές, χορωδούς, χορευτές και ηθοποιούς), μια ορχήστρα επτά μουσικών, με δέκα τεχνικούς και με την υλικοτεχνική και διοικητική υποστήριξη δέκα επιπλέον ατόμων, η L’avant-scène opéra έχει ξεκινήσει τις πρόβες της από το Νοέμβριο του 2011 στο Θέατρο του Colombier (Ελβετία), έδρα της εταιρίας.

Το έργο Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας, απoτυπώνει με το «διπλό», δηλαδή δίγλωσσο τίτλο την ποικιλομορφία που το διατρέχει : Ποικιλομορφία των ειδών, του ύφους, των χαρακτήρων, των γλωσσών, των συναισθημάτων…

Συντελεστές
Λιμπρέτο και μουσική: Yves Senn
Σκηνογραφία: Xavier Hool
Φωτισμός: Alain Micallef
Κοστούμια: Elodie Cino
Μακιγιάζ: Faustine de Montmollin
Μουσική προετοιμασία: Sylvain Jaccard
Σκηνοθεσία: Yves Senn
Χορογραφία: Jean-Claude Pellaton
Ερμηνεύουν: Floriane Iseli,
Pierre Pantillon,
Maïté Renaud,
Léonard Schneider,
Sophie Vuilleumier,
Céline Vicario,
Corine Wyder,
Noémie Stauffer,
Daniel Reumiller,
Yves Senn,
Charles Brunner,
Solange Platz-Erard,
Jérôme Ricca,
Alexandre de Marco
Συνολικά συμμετέχουν 30 ερμηνευτές: σολίστ τραγουδιού, χορωδοί, χορευτές, ηθοποιοί & 7μελής Ορχήστρα