Κλασική μουσική, αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, μουσικά αφιερώματα σε μορφές της παράδοσης και του ρεμπέτικου, όπως η Δόμνα Σαμίου και ο Μάρκος Βαμβακάρης, γκαλά χορού με αστέρια από τα διασημότερα μπαλέτα και περίφημοι ερμηνευτές, όπως ο Λέοναρντ Κοέν, ο Σαρλ Αζναβούρ και η Μονσερά Καμπαγιέ, εμπλουτίζουν το φετινό πρόγραμμα του Ηρωδείου.
Μετά και τη χτεσινή θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
Στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ:
10, 12 και 14 Ιουνίου: Εθνική Λυρική Σκηνή, «Ιλ Τροβατόρε» του Τζουζέππε Βέρντι. Σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.
15 Ιουνίου: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε έργα Ραβέλ, Χατζή, Πουλένκ.
22-23 Ιουνίου: Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη με τίτλο «Μάρκος ο Φραγκοσυριανός». Τραγουδούν οι Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Σοφία Παπάζογλου, Απόστολος Ρίζος, Δημήτρης Νικολούδης, Στέλιος Βαμβακάρης και Εβελίνα Αγγέλου. Η ιδέα και η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι της Λίνας Νικολακοπούλου.
28 Ιουνίου: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε έργα Καλομοίρη, Προκόπιεφ, Τσαϊκόφσκι.
5 Ιουλίου: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε έργα Βέμπερ, Μότσαρτ, Ντβόρζακ.
8 Ιουλίου: Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου «Έχε γεια, πάντα γεια. Τραγουδούν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Διονύσης Σαββόπουλος.
11 Ιουλίου: Σάσα Βαλτς «Continu». Η διάσημη βερολινέζα χορογράφος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών.
27-28 Αυγούστου: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Η σκηνοθεσία και η απόδοση του κειμένου είναι του Γιάννη Κακλέα.
3-4 Σεπτεμβρίου: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
6-7 Σεπτεμβρίου: «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή. Σε σκηνοθεσία Cesaris Grauzinis. Παίζουν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κορωναίος κ.α.
Άλλες εκδηλώσεις:
29 Αυγούστου: «Η συνάντηση», συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, με τη Μαρία Φαραντούρη και τη συμμετοχή μικρού μουσικού σχήματος.
1 Σεπτεμβρίου: «Beautiful Things», συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.
8 Σεπτεμβρίου: Συναυλία – μουσικό ταξίδι στη Μικρά Ασία. Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια, Απόστολο Καλδάρα κ.α. για τους σκοπούς του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.
9 Σεπτεμβρίου: Συναυλία του αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης με τον Χρόνη Αηδονίδη.
10 Σεπτεμβρίου: Η Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής σε συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.
11-12 Σεπτεμβρίου: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» από το ΚΘΒΕ. Σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου. Παίζουν οι Γιώργος Αρμένης Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου κ.α.
13 Σεπτεμβρίου: «Ιππής» του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Παίζουν οι Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Καύκας.
14 Σεπτεμβρίου: «Αμφιτρύων» από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή. Με τους ηθοποιούς Αμαλία Μουτούση, Γιώργο Γάλλο, Νίκο Κουρή, Δημήτρη Ήμελλο, Χρήστο Λούλη, Εύη Σαουλίδου, Στεφανία Γουλιώτη.
15 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τον Σαρλ Αζναβούρ.
16 Σεπτεμβρίου: Γκαλά μπαλέτου. Διάσημοι καλλιτέχνες χορεύουν κάτω από την Ακρόπολη έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία.
17 Σεπτεμβρίου: Συναυλία της Μονσερά Καμπαγιέ.
18 Σεπτεμβρίου: Αφιέρωμα «100 χρόνια Νικηφόρος Βρεττάκος». Συνθέτης Νίκος Καλλίτσης. Με τους Ζάχο Τερζάκη (τενόρο), Μαρία Ζώη (μεσόφωνο), Μαγουλά Πέτρο (βαθύφωνο). Μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.
20 Σεπτεμβρίου: Συναυλία του Λέοναρντ Κοέν.
22 Σεπτεμβρίου: Συναυλία της Λουθ Καζάλ.
23 Σεπτεμβρίου: Αφιέρωμα στην κρητική μουσική παράδοση με τον Β. Σκουλά.
24 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με έργα Ιλαρίωνος Αλφέγιεφ και Μίκη Θεοδωράκη. Υπό την αιγίδα του συνδέσμου Ελληνορωσικής φιλίας.
29 Σεπτεμβρίου: «Διαδρομή στην αμερικανική μουσική».
Η Ορχήστρα των Χρωμάτων σε έργα Γκέρσουιν και άλλων γνωστών Αμερικανών συνθετών. Σολίστ Δημήτρης Καβράκος (βαθύφωνος), Tichina Vaughn (mezzo σοπράνο). Μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδότησαν ομόφωνα ως προς τις εκδηλώσεις, εκτός από το αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη.
Μειοψήφισαν ο Νικόλαος Μαυρίκας, αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Ηρωδείου.
Επίσης, από τα 28 αρχικά αιτήματα καλλιτεχνικών φορέων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εκτός Φεστιβάλ Αθηνών, η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του ΥΠΠΟΤ ενέκρινε τελικά τα 17.
Από αυτά κάποια αποσύρθηκαν, τα υπόλοιπα θα παρουσιαστούν στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Πρόκειται για το ορατόριο «Παύλος Εθνών ‘Αγγελος» με τη συμμετοχή παιδικών χορωδιών, συναυλία που οργανώνει η επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Γαλατσίου για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Επισκοπής Αθηνών, το έργο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» από το «Θέατρο Βασιλάκου», γκαλά μπαλέτου από το ίδρυμα «Θεοτόκος», συναυλία του Ευάγγελου Μπουντούνη με ορχήστρα από 100 κιθάρες, αποσπάσματα από ιταλικές οπερέτες και η μουσικοθεατρική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ».