Όσο «αδέξιοι» κι αν ισχυρίζονται ότι είναι κάθε τους νέα κίνηση αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι για τρεις συνεχόμενες χρονιές συμπεριλαμβάνονται στα World’s 50 Best Bars, και μάλιστα κάθε χρονιά και σε καλύτερη θέση (σ.σ. για το 2017 κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην 6η!).

Το ίδιο συμβαίνει και με την ολοκαίνουρια cocktail list του The Clumsies. Αν και για να την διαβάσετε θα χρειαστείτε μία μικρή… βοήθεια, η ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά σας μόνο ενδιαφέρουσα μπορεί να χαρακτηριστεί.

9ok

Αυτό που χαρακτηρίζει την φιλοσοφία της νέας cocktail list «A Clumsy Spotlight» είναι ότι λειτουργεί ως το προσωπικό σημειωματάριο της ομάδας του The Clumsies, η οποία μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές, τον τρόπο σκέψης και την ίδια τους την ιστορία.

Μην αναρωτηθείτε πού βρίσκονται όλα αυτά μόλις ξεφυλλίσετε τις φαινομενικά λευκές σελίδες του καταλόγου. Το «μαγικό» στυλό που έρχεται συνοδεία του, θα σας αποκαλύψει τα πάντα καθώς μόλις το φως πέσει πάνω στις συνταγές που είναι γραμμένες με αόρατο μελάνι αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια σας με έναν τρόπο μαγικό!

8ok

Με χαρακτηριστικά λιτά σκίτσα που θυμίζουν εφηβικά και αυθόρμητα σκαριφήματα, ο κατάλογος χωρίζεται σε τρία μέρη, όσα είναι και τα επίπεδα του σπιτιού του The Clumsies –The Basement, The Main Floor, Playroom.

Τhe Basement

menu2

Στο υπόγειο του The Clumsies, λοιπόν, τα φρέσκα υλικά περνούν από την ζύμωση, σε ιδανικές συνθήκες και περιβάλλον και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα cocktails στην κατηγορία The Clumsies έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τους στοιχείο τη ζύμωση. Η λίστα ξεκινάει με το Fermented Americano, που προσεγγίζει το κλασικό Americano με διάθεση πειραματισμού. Το Eau De Vie Fashioned, αντίστοιχα, είναι ένα εξελιγμένο Old Fashioned χάρη στη ζύμωση ολόκληρου του καρπού της μπανάνας σε συνθήκες τροπικού περιβάλλοντος.

2ok

Το La Capilla Te εμπνέεται από το cocktail Batanga και συνδυάζει την τεκίλα με την υγιεινή εκδοχή της cola, όπως προκύπτει από τη χαρακτηριστική γεύση που εκμαιεύεται από τη ζύμωση διαφόρων ειδών τσαγιού. Στο Fortified Baklava, τα σάκχαρα του μελιού ζυμώνονται και όλα τα συστατικά μαζί αποδίδουν μια δεμένη γεύση υγρού μπακλαβά. Το γλυκό Hop-Less Punch συστήνεται ως αντεστραμμένο Irish Coffee με ζεστή κρέμα απλωμένη πάνω στο κρύο cocktail, ενώ το Green House Sour χτίζει τη γλυκόξινη γεύση του χάρη στις φυσικές οξύτητες και αντικαθιστά το ασπράδι αυγού με πράσινη φυτική πρωτεΐνη.

The Main Floor

menu3

Στο ισόγειο πρωταγωνιστούν όλες εκείνες οι γεύσεις που αποτελούν και τις αγαπημένες επιλογές των καλεσμένων του The Clumsies. Με λίγα λόγια κάποιες από τις πιο δημοφιλείς συνταγές έχουν την τιμητική τους στην κατηγορία The Main Floor. Το Smash cocktail γίνεται Clumsy και αντικαθιστά τα συνηθισμένα του αρωματικά με τον άνηθο. Το Patron’s Martini μπορεί να έχει βάση την τεκίλα, αλλά χάρη στον συνδυασμό των συστατικών του, φτάνει στο στόμα με αίσθηση μπύρας με αρώματα γλυκιάς πιπεριάς. Το Fifty Shades of Grey συστήνεται ως μια διαφορετική εκδοχή της Pina Colada.

4ok

Το Iona’s Regalia είναι ένα milk punch με γάλα αμυγδάλου και μαστίχα που συνδυάζεται με ουίσκι για να φέρουν μαζί στην επιφάνεια τη γεύση της κολοκύθας. Το Red District είναι ένα φρουτώδες cocktail που απευθύνεται στη μελάσα, το βασικό συστατικό σε κάθε ρούμι, όπως τη δίνει το ρόδι, και τη συνδυάζει με berries. Τέλος, το Popeye & Olive είναι ένα long drink στα ίχνη του Southside με σπανάκι και πράσινη ελιά.

The Playroom

menu4

Στην κατηγορία The Playroom οι The Clumsies έχουν βάλει όλη τη φαντασία και την πειραματική τους διάθεση, με τους ασυνήθιστους συνδυασμούς να δημιουργούν αναπάντεχα αποτελέσματα στη γεύση. Έτσι, το Cinema Paradiso αιχμαλωτίζει την εμπειρία του θερινού σινεμά με τη μυρωδιά του γιασεμιού και την κλασική απόλαυση της κόκα κόλα με το ποπ κορν, την ώρα που το εποχιακό Hippocampus παίρνει το όνομα του από το μέρος του εγκεφάλου που διεγείρει τις αισθήσεις και η συνταγή του καλύπτει όλα εκείνα τα ερεθίσματα που γεννά ο χειμώνας ή το καλοκαίρι.

1ok

Το Mediterranean Gimlet συμπυκνώνει όλη τη Μεσόγειο σε ένα Gimlet cocktail, ενώ η Sangria είναι ένα cocktail ψευδαίσθησης, γυμνό από χρώμα, αλλά ντυμένο με φινετσάτη γεύση. Το Aegean Negroni αποχωρίζεται το αναμενόμενο κόκκινο χρώμα και προσανατολίζεται στην αίσθηση που δίνει το Αιγαίο Πέλαγος. Τέλος, το Coffee Moonshine είναι ένα ολοκληρωμένο long drink που βασίζεται στα white spirits της Αμερικής πριν την παλαίωση τους και τα συνδυάζει αντίστοιχα με όχι τελείως ψημένο καφέ και σουσάμι.

menu5

Από τα πιο περίεργα σημεία του νέου καταλόγου του The Clumsies, είναι ότι αυτός μπορεί να διαβαστεί και ανάποδα! Αν είστε από αυτούς, λοιπόν, που ξεφυλλίζουν περιοδικά και εφημερίδες από το τέλος (ανάμεσά σας και εγώ) θα ξεκινήσετε από την αρχή της ιστορίας, δηλαδή από το τέλος του καταλόγου.

Ο νέος κατάλογος ξεφυλλίζεται και διαβάζεται ανάποδα, από τις τελευταίες σελίδες προς τις πρώτες, ξεναγώντας τους επισκέπτες στα highlights της ιστορίας του The Clumsies και στις πιο καθοριστικές στιγμές για το αγαπημένο spot του κέντρου μέσα από μια αντίστροφη αφήγηση.

Με τα σκίτσα να διατηρούν και εδώ το ίδιο εφηβικό ύφος, μια λεπτή γραμμή αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα διάφορα highlights που εξιστορούνται κατά το ξεφύλλισμα, η οποία αποτελεί και την ίδια την ιστορία του The Clumsies. Το μόνο που μένει να δούμε είναι την εξέλιξη αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας και στο μέλλον.