Τη γυναίκα και τον τρόπο με τον οποίο το γυναικείο σώμα βιώνει τη σημερινή εποχή έχει φέτος επίκεντρο το φεστιβάλ χορού Arc for Dance 2012, που πραγματοποιείται 21 και 22 Απριλίου, στο θέατρο Όλβιο.

Η απομόνωση και ο φόβος, η προσπάθεια για κυριαρχία και τα ένστικτα, είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τα τρία σόλο που απαρτίζουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Με τρία έργα από τρεις διαφορετικούς χορογράφους, το φεστιβάλ χορού δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη διαλόγου ανάμεσα σε διακεκριμένους και νεότερους δημιουργούς, με διαφορετικές καλλιτεχνικές επιρροές.

Μέσα σε οχτώ λεπτά η χορογράφος και χορεύτρια Ελένη Ανδρουλάκη πρωταγωνιστεί στο «Flawless». Κεντρικός άξονας, η αντιπαλότητα μέσα από την οποία το γυναικείο σώμα βιώνει τον φόβο, τη μοναξιά, την απομόνωση και την τρέλα.

Η εξουσία «χωράει» στον καθένα μας και κρύβεται στις περισσότερες πτυχές τη καθημερινότητας. Οποιοσδήποτε μπορεί να την ασκήσει και να καρπωθεί τα οφέλη, εξηγεί ο Χάρης Κούσιος στη δεκάλεπτη παράσταση «Could be anyone». Η ερμηνεύτρια Αιμιλία Κορφιά πραγματεύεται την έννοια της εξουσίας ως κρυφής δύναμης, ή ως «στολής» που όλοι φορούν χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Το «DRIFT or drive» της καταξιωμένης Δανής χορογράφου Κιτ Τζόνσον είναι το πρώτο από τα δύο μέρη μιας μελέτης που εξετάζει τα ένστικτα σε αντιπαράθεση με τον πολιτισμό. Σε πενήντα λεπτά, η χορογράφος, μια καλλιτέχνης που εκπέμπει δυναμισμό και ομορφιά, κατέχοντας απόλυτα τα εργαλεία έκφρασής της, παραδίδει μια μυστηριώδη και ποιητική παράσταση, υπέροχα απαλλαγμένη από όλες της συμβάσεις του χορού. Η χορογραφία DRIFT or drive έχει προταθεί για το βραβείο The Reumert, ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά βραβεία της Δανίας.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά του φεστιβάλ Arc For Dance και στόχο έχει να αποτελέσει πεδίο συνάντησης για ενδιαφέρουσες ιστορίες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να φέρει το κοινό της πόλης σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης.

Στο θέατρο Olvio Wonderworld, Φαλαισίας 7, Βοτανικός