Σκοπεύετε να τσικνίσετε στο σπίτι; Είστε απαιτητικοί με το κρέας και το κομμάτι που θα επιλέξετε; Τότε σίγουρα οι παρακάτω διευθύνσεις σας ενδιαφέρουν! Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα και ποιοτικά κρεοπωλεία σε Αθήνα και Προάστια. Ψαγμένα, μοντέρνα αλλά και πιο παραδοσιακά, με άριστη γνώση επάνω στο κρέας και τις κοπές του. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς για να διαλέξετε το ιδανικό κρέας και μην διστάσετε να ζητήσετε και συνταγές ή έξυπνα tips μαγειρέματος.
Drakoulis Meat Open Project
Το πρώτο «αδερφάκι» του Drakoulis Meat της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στη Βούλα και συστήνεται ως ένα ολοκληρωμένο open project σε ό,τι αφορά το design αλλά και την ευρύτερη εμπειρία που θα βιώσετε εδώ. Σε αυτόν το χώρο αναιρείται η παραδοσιακή εικόνα με τον κρεοπώλη να βρίσκεται στο πόστο του πίσω από τα κρέατα και τον πελάτη μπροστά από αυτά. Εδώ, ο πελάτης προχωράει ανάμεσα στα κρέατα, αποκτά προσωπική επαφή με το εξειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος και, παράλληλα με τις αγορές του, μυείται σε μία εμπειρία με πρωταγωνιστή το κρέας και γίνεται μέρος της. Η μουσική παίζει και εδώ καθοριστικό ρόλο, ενώ η τεράστια ποικιλία σε κρέατα από όλο τον κόσμο (και την Ελλάδα φυσικά) εντυπωσιάζει. Ο Στράτος Δρακούλης, expert του κρέατος και με πολυετή εμπειρία από το πρώτο κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, πήγε όλο το concept δέκα βήματα παραπέρα και έστησε ένα open project deli που όμοιο του δεν θα συναντήσετε πουθενά στην Ελλάδα. Στο χώρο δεσπόζει ένα μεγάλο τραπέζι, που το πρωί φιλοξενεί κρασιά, αλλά στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε ένα «βάθρο» για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα prive δείπνο. Highlight το open kitchen εστιατόριο του κάτω ορόφου. Το Dry & Raw ήρθε για να ολοκληρώσει τη σκέψη του Στράτου Δρακούλη και να σας προσφέρει μια συνολική εμπειρία, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε, να μυηθείτε, να επιλέξετε και να απολαύσετε ποιοτικό κρέας σε ένα χώρο. Προσεχώς θα ανοίξει και νέο Dry & Raw στο Κολωνάκι. Πληροφορίες Βασιλέως Παύλου 103, Βούλα, τηλ. 210 8955655, www.drakoulis.gr, fb page: Drakoulis Meat open project Κρεοπωλείο
Aggelis Meatworks
Με πολύχρονη παρουσία στο χώρο των κρεάτων, ο Τάσος Αγγελής συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την παραδοσιακή ενασχόληση της οικογένειας -ανήκει στην τρίτη γενιά ιδιοκτητών- με το εμπόριο κρεάτων. Ανοίγοντας το Aggelis Meatworks, επί της Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να συστήσει το κοινό της ευρύτερης περιοχής των νοτίων προαστίων στην έννοια του ποιοτικού κρέατος. Όλα τα κρέατα είναι υψηλής ποιότητας χωρίς συντηρητικά και φάρμακα, ενώ προέρχονται από επιλεγμένες, οικογενειακές φάρμες Ελλήνων παραγωγών από το Γεφυρούδι Σερρών και σφάζονται σε ολοκαίνουριο σφαγείο στην Ηράκλεια. Βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του Aggelis Meatworks είναι η εξειδικευμένη κοπή κρεάτων, η οποία πραγματοποιείται πάντα μπροστά σας την ώρα της παραγγελίας. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να επιλέξετε μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με κόκαλο, κεμπάπ (80% μοσχάρι & 20% πρόβατο), γύρο (χοιρινό ή κοτόπουλο), λουκάνικα (δικής τους παραγωγής), μαριναρισμένα σουβλάκια (χοιρινά ή κοτόπουλο), χοιρινές πανσέτες, μπιφτέκι γαλοπούλας, μπιφτέκι κοτόπουλο fitness (για όσους προσέχουν τη διατροφή τους), αρνίσια παϊδάκια, παϊδάκια προβατίνας κ.ά. Σημειώστε ότι στο Aggelis Meatworks θα βρείτε μια πλούσια συλλογή επιλεγμένων προϊόντων στο ράφι για να συνοδεύσετε τις επιλογές σας- από κρασιά μέχρι απίστευτη ποικιλία σε μπαχαρικά για κάθε είδους κρέατος. Πληροφορίες Βουλιαγμένης 170, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980082, http://aggelismeatworks.gr, fb page: Aggelis Meatworks
Φάρμα Μπράλου
Το πρώτο κατάστημα της Φάρμας Μπράλου άνοιξε τις πόρτες του στην Κηφισιά το 2014. Η μεγάλη ποικιλία της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ελληνικό μαύρο χοίρο, σιτεμένες μπριζόλες από black angus και aubrac, μπριζόλες γαλλικής κοπής, εξαιρετικά T-bones, αλλά και πολλές προτάσεις για ειδικά μενού -και όχι μόνο. Θα βρείτε, επίσης, μια αρκετά μεγάλη συλλογή με προϊόντα παραγωγής της Φάρμας Μπράλου, η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς, καθώς και μια εξαιρετική ποικιλία γαλλικών, ιταλικών και ισπανικών τυριών και αλλαντικών. Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί το νέο κατάστημα στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, στο Κολωνάκι. Εκεί θα βρείτε όλα τα εκλεκτά και ονομαστά κρέατα και προϊόντα της Φάρμας, αλλά και ζυμαρικά, ειδικές σος και άλλα delicatessen. Με τη φιλοσοφία From Farm to Table, το εστιατόριο, λίγα μόνο βήματα από το νέο κρεοπωλείο, προσφέρει μια σειρά από εμπνευσμένα πιάτα τα οποία έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Νουρλόγλου και υλοποιούν καθημερινά, με την καθοδήγηση του, ο Παναγιώτης Ζώκος και ο Αγαπητός Τσακαλάκης με την ομάδα τους. Πληροφορίες Τατοΐου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ. 210 2713126/ Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, www.farmabralou.gr, fb page: Φάρμα Μπράλου Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com