Την κλασική, αυθεντική Ιταλική κουζίνα τιμά το χειμερινό μενού του εστιατορίου Nolita Athens, με τον Chef του Γιάννη Λιόκα, να επιλέγει δημοφιλείς συνταγές για το νέο κατάλογο. Εξαιρετικές πρώτες ύλες από την Ελλάδα και την Ιταλία, φρέσκα ζυμαρικά, κρέας, ψάρι αλλά και οι διάσημες πίτσες του Nolita, κυριαρχούν στο νέο μενού. Στα ορεκτικά οι επιλογές ποικίλουν, από κλασικό Vitello Tonnato και μοσχαρίσιο ταρτάρ, μέχρι ιταλικές σαλάτες όπως η Nolita Ceasar με κοτόπουλο και τραγανό Prosciutto. Η πάστα έχει την δική της ξεχωριστή θέση στο μενού, με spaghetti carbonara αλλά και με Fusilli με βασιλικό καβούρι και σάλτσα gricia. Στα κυρίως, οι επιλογές σε ψάρι είναι δυνατές, όπως μπακαλιάρος ποσέ με fregola sarda και σαφράν αλλά και φρέσκια Γλώσσα Dover με σάλτσα salmoriglio. Τα πιάτα με κρέας επίσης ξεχωρίζουν για την ιταλική τους φινέτσα, με επιλογές ανάμεσα σε Strip Loin Tagliate, Κοτολέτα Milanese, μοσχαρίσιο φιλέτο scaloppine al limone και μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος alla veneziana. Τα συνοδευτικά σε όλα τα κυρίως πιάτα επιλέγονται από τους καλεσμένους, ανάμεσα από πολέντα, λαχανικά εποχής σωτέ, σαλάτα, άσπρο ή μαύρο ρίζι κ.α. Η κορυφαίες πίτσες, που έγιναν σημείο αναφοράς για το εστιατόριο, ακολουθούν την αυθεντική ιταλική τους καταγωγή και δημιουργούνται στο μεγάλο, ανοικτό Pizza Bar, που δεσπόζει στην μια πλευρά του εστιατορίου, με pizzaiolo τον Νίκο Σωτηρόπουλο. Εξαιρετικές επιλογές ανάμεσα από την signature Τotal Βlack, μέχρι Diavola, San Daniele και Zucca. Τα γλυκά του Nolita δημιουργεί και πάλι ο γνωστός Pastry Chef Διονύσης Αλέρτας, με υπέροχους συνδυασμούς και ιταλικές γεύσεις. Κάθε Κυριακή, το Nolita σερβίρει brunch, με τον Σεφ Γιάννη Λιόκα να έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή κάρτα με πιάτα με αβγά και άρωμα Ιταλίας! Italian Benedict, Frittata, pizza και ιταλικά σάντουιτς! Την εμπειρία του Nolita συμπληρώνουν τα εξαιρετικά cocktails, αλλά και η λίστα κρασιών από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Το μοναδικό interior design του Nolita Athens, που στεγάζεται μέσα στο εμβληματικό ξενοδοχείο του Κεφαλαρίου «Semiramis», αποτελεί έμπνευση και εκτέλεση του πολυβραβευμένου διεθνώς αρχιτεκτονικού γραφείου LOT, του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή (lot-arch.com). Διαθέτει δική του αποκλειστική είσοδο, δίπλα από την κεντρική του ξενοδοχείου.
Το Nolita Athens με μια ματιά
- Executive Chef: Γιάννης Λιόκας
- Pastry Chef: Διονύσης Αλέρτας
- Περιγραφή κουζίνας: Italian Cuisine
- Οικοδεσπότες: Στέλιος Ιωάννου, Σπύρος Μπαλλιάν, Δημήτρης Μπαλλιάν
- Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (ξενοδοχείο «Semiramis»)
- Ωράριο: Τρίτη – Σάββατο: 20:00 – 02:00 – Κυριακή: Μεσημέρι
- Κρατήσεις: 210 6231181 – 698 087 3080
FaceBook: nolitarestaurants Instagram: @nolitaathens Hashtags: #nolitaathens, #nolitacorfu