Ο βραβευμένος Ελληνοϊσπανός σεφ Μιλτιάδης Αρμένης παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο μενού του που σηματοδοτεί τη νέα του εποχή του στιλάτου εστιατορίου «Όμικρον», το οποίο ανήκει στον όμιλο Καστελόριζο.

DSC_1941a

Η ιδιαίτερα ξεχωριστή και γεμάτη ταμπεραμέντο πρότασή του, κρατά ως άξονα την νέα ελληνική κουζίνα την οποία «κεντάει» με έντονες κερκυραϊκές αλλά και ισπανικές επιρροές.

IMG_1798a

Το εμπνευσμένο μενού περιλαμβάνει πιάτα που διεγείρουν τους γευστικούς κάλυκες δημιουργώντας εμπειρίες απόλαυσης που αποτυπώνονται κατευθείαν στη μνήμη.

IMG_1771a

Η Κέρκυρα, το νησί που μεγάλωσε δίνει το «παρόν» σε πιάτα όπως: η «αθηναϊκή» που ενισχύεται από  την κερκυραϊκή προσθήκη του κουμκουάτ, το τσιγαρέλι με καλαμάρι, μυρωδάτα χόρτα, μυρωδικά και πικάντικη επίγευση κοκκινοπίπερου, ο αξεπέραστος κόκορας παστιτσάδα με μυρωδάτα κερκυραϊκά μπαχαρικά που κλείνονται μέσα σε αέρινα ντάμπλινγκ.

IMG_1802a

Η μαγειρική ταυτότητα του σεφ αποτυπώνεται και σε σύγχρονα πιάτα όπως το χταπόδι καρπάτσιο με αγουρίδα, το εξαιρετικό ταρτάρ καραβίδας με εσπεριδοειδή και σορμπέ πορτοκάλι, ενώ η προσωπική γευστική ανάγνωση σε απόλυτα ελληνοπρεπή πιάτα, γίνεται ευδιάκριτη, στο «σαν παστίτσιο» που συνδυάζει τη ζεστή κροκέτα από μακαρόνια με κιμά και βελουδένια μπεσαμέλ με το μοσχαρίσιο ταρτάρ, στα μοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο, στο αρνίσιο καρέ με σταρότο, ντομάτας, ελιές, ρίγανη και χαλάζι φέτας.

IMG_1849a

Το γλυκό φινάλε δίνεται με σούπα σοκολάτας με μαρέγκες και φρούτα που προκαλεί επιφωνήματα ευχαρίστησης, αποδομημένο μπακλαβά σε στιλ παγωτού ή τάρτα λεμονιού.

IMG_1906a IMG_1910a DSC_1017a