Για δεύτερη χρονιά ο Ένιο Μαρκέτο, ο άνθρωπος που υποδύεται εξήντα διάσημους χαρακτήρες σε μία παράσταση, εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής. Έξι παραστάσεις θα δώσει ο ταλαντούχος μίμος μέχρι και την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου.

Σε ένα σόου διαφορετικό από τα άλλα, ο Ένιο Μαρκέτο δεν θα αφήσει κανέναν γνωστό καλλιτέχνη… «όρθιο».

Το κοινό θα δει τη Βασίλισσα της Αγγλίας να μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στον τραγουδιστής των Κουίν, Φρέντι Μέρκιουρι. Ακόμη, τον Πάπα να γίνεται Φιντέλ Κάστρο, τον ράπερ Έμινεμ να τραγουδάει δίπλα στην Αφροδίτη της Μήλου και τον Φράνκ Σινάτρα να κάνει ντουέτο με την Κάϊλυ Μινόγκ!

Κοστούμια, μάσκες και περούκες από χαρτί είναι το μοναδικό μέσο, μαζί με τη βοήθεια της μουσικής, που χρησιμοποιεί ο Μαρκέτο για να δώσει μια πολύχρωμη παράσταση μ’ ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε πάνω από εκατό παγκοσμίως γνωστούς χαρακτήρες.

Αστείρευτη φαντασία, δεξιοτεχνία, ταχυδακτυλουργική ταχύτητα και σπαρταριστό χιούμορ είναι η συνταγή για να «γραφτεί» αυτό το σόου που θυμίζει παιδικό βιβλίο, με τους χάρτινους ήρωες να ξεπετάγονται από κάθε σελίδα.

Ήρωες του είναι ο Έλβις Πρίσλευ, η Λέντι Γκάγκα, η Μέριλιν Μονρόε, η Σερ, η Σελίν Ντιόν, οι διάσημοι τρεις τενόροι, ο Μπόι Τζόρτζ, η Μαντόνα, η Γκλόρια Γκέινορ αλλά και η Μαρία Κάλας, ο Βίνσεντ Βαν Γκόγκ, ακόμα και η Μόνα Λίζα!

Ο Βενετός, Ένιο Μαρκέτο, ήταν ένας ζωγράφος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μίμηση όταν οραματίστηκε μια χάρτινη Μέριλιν Μονρόε να έρχεται πετώντας κατά πάνω του. Το ρεκόρ των μιμήσεών του θα επιχειρήσει να σπάσει στην Αθήνα, σε έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου.

Είναι ένας καταπληκτικός performer όχι μόνο για τις μιμήσεις του αλλά και για τον τρόπο που τις πραγματοποιεί. Στις παραστάσεις του ο Ένιο καταφέρνει να κάνει το θέατρο από τα πρώτα λεπτά της παράστασης να ξεσπάει σε ασταμάτητα γέλια. Μικροί και μεγάλοι βρίσκουν κοινό κώδικα επικοινωνίας και μ’ αυτόν τον τρόπο διασκεδάζουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η πώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα ταμείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο 210-7282333 καθώς και από τη σελίδα www.megaron.gr.