Ένα ξεχωριστό εορταστικό Ζάχαρη & Αλάτι wine restaurant σας προσκαλεί με γεύσεις φιλοξενίας, στους πρόποδες του Λυκαβηττού για την παραμονή ή ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με δύο προτάσεις μενού του σεφ Αντώνη Γιαννακάρη, μία για τα ρεβεγιόν και μία για ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπό του ήχους του σαξόφωνου προσφέρει σε φιλικές τιμές εορταστικό και οικογενειακό δείπνο ή γεύμα. Για το Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το μενού, με κόστος 60 ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνει για πρώτο πιάτο σούπα bisque με ταρτάρ καραβίδας, αβοκάντο, καραμελωμένο αχλάδι και μαύρο χαβιάρι ή βελουτέ κάστανου με ζωμό μόσχου και μοσχαρίσιο μεδούλι αρωματισμένο με μοσχοκάρυδο και κρεμμύδι ή βελουτέ σπαραγγιών με τσιπς prosciutto di Parma και αυγό ορτυκιού ποσέ. Δεύτερο πιάτο εισαγωγικό με επιλογή ανάμεσα σε κροκέτες γαλοπούλας με συκωτάκια πουλερικών σοτέ και αποξηραμένα φρούτα ή φρέσκα ραβιόλια μαύρης τρούφας και βασιλικά χτένια αρωματισμένα με θυμάρι και για σαλάτα πατέ ελιάς, καρέ τομάτας και κρέμα κοπανιστής σε παξιμάδι από χαρουπάλευρο γαρνιρισμένα με κάπαρη ή baby ρόκα, σπανάκι, βαλεριάνα με καρπάτσιο μόσχου ξηράς ωρίμανσης, λαδοτύρι και dressing ροδιού. Για κυρίως πιάτο έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις επιλογές: black angus skirt steak με καραβίδα και πατάτες baby jacket με τυρί chevre ή αγριογούρουνο στον ξυλόφουρνο με κολοκύθα, κοκκάρι και visanto ή φιλέτο σφυρίδας ψητό με κρούστα αμυγδάλου και ριζότο φινόκιο. Το δείπνο ολοκληρώνεται με μια επιλογή μεταξύ creme brulee, πάβλοβα ή προφιτερόλ. Το Οικογενειακό Μενού ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με κόστος ανά ενήλικα 35 ευρώ και ανά παιδί 20 ευρώ, προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσετε ένα οικογενειακό τραπέζι μακριά από το σπίτι. Περιλαμβάνει Χριστόψωμο καρβέλι και πιατέλες με 3 σαλάτες –λάχανο με ξινόμηλο και καραμέλα, μελιτζανοσαλάτα με αποξηραμένα σύκα και ρόδι, παντζαροσαλάτα με καρύδι και σταφίδα. Ακολουθεί η σούπα με επιλογή μεταξύ της παραδοσιακής ελληνικής σούπας αυγολέμονο με ζωμό μόσχου και όρνιθας ή κρεμμυδόσουπα με αρνίσιο ζωμό και κριτσίνι παλαιωμένης γραβιέρας. Για το κυρίως πιάτο έχετε τρεις επιλογές: μοσχαράκι νουά παραδοσιακό με ρύζι με αποξηραμένα φρούτα, γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατατούλες αρωματισμένες με θρούμπι ή αρνάκι φρικασέ με άγρια χειμωνιάτικα χόρτα. Για το επιδόρπιο ανήμερα των Χριστουγέννων τούρτα καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας και την Πρωτοχρονιά βασιλόπιτα.
Info
Αναπήρων Πολέμου 22, Λυκαβηττός- Κολωνάκι Για κρατήσεις και πληροφορίες 2103801253 www.zaxarialati.gr [email protected] Fb page: Ζάχαρη & ΑΛΑΤΙ wine restaurant