Βλάσφημος και είρων, προκλητικά νευρικός. Ο Ταραντίνο αθυροστομεί ακατάπαυστα στην τελευταία του ταινία, The Hateful Eight.

Εκεί που ο πιο μοχθηρός φαίνεται να κερδίζει, η αλληλοεξόντωση επικρατεί. Πρωταγωνιστές ίσοι μεταξύ ίσων και κανείς δεν επικρατεί. Κάνουν την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση  στα Novacinema.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Πολυσυζητημένες blockbuster προβολές μας… επιστρέφουν στο σπίτι! Με τη δυνατότητα Nova On Demand, κάθε τηλεθεατής μπορεί να ξαναδεί, ή απλά να δει την ταινία οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί μετά την πρώτη της προβολή στα Novacinema και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Οι Μισητοί Οκτώ εξάρουν τα πάθη των τηλεθεατών, επιτείνουν τη δράση. Πρωταγωνιστές αναγνωρίσιμοι τοις πάσι, εκλεκτοί και διαλεγμένοι από το σκηνοθέτη ένας προς έναν. Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Τιμ Ροθ, συνθέτουν το σκηνικό του spaghetti western.

Χαρακτήρες ετερόκλητοι μεταξύ τους συναντιούνται σε μια καλύβα μέσα στα χιόνια. Μας φιλοξενούν στο χειμερινό σκηνικό τους, πίσω από ύποπτα κίνητρα και απρόσμενες αντιδράσεις, ψεύδη και δολοπλοκίες, με μέσο τον τηλεοπτικό μας δέκτη και όχημα τα Novacinema.

Αδιάκοπα ομιλητικοί, λαλίστατοι, οι ηθοποιοί πατούν πάνω στην εμβληματική μουσική του 80 και κάτι Μαΐων, του μαέστρου των western, Ένιο Μορικόνε.

Ύβρεις ξεπηδούν ακόμα και από γυναικεία, άκομψα χείλη και ο θάνατος… προσφέρεται από ανέντιμα αντρικά χέρια.  Μεταμοντέρνες ερμηνείες με απόσταση από τα Pulp Fiction και Django.

Βίαιες πρόζες και πυροβολισμοί στο λευκό χιόνι που βάφεται κόκκινο από το αίμα. Κυνηγός κεφαλών, σερίφης, χωρικοί, κοινοί εγκληματίες και κατάδικοι. Με νικητή το μίσος στον αγώνα επικράτησης μέσα στο φαινομενικά καθαρό τοπίο των τριών ωρών της ταινίας.

Το απόφθεγμα αυτής είναι «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν!». Εμπιστευθείτε τη δύναμη της Nova με το Nova On Demand, και συναντήστε την κινηματογραφική εμπειρία στα Novacinema.

The Hateful Eight

tainhtfoi2Όταν ο Tarantino γίνεται κάτι περισσότερο από κλασικός, εξαντλεί την αθυροστομία όπως και σε όλες του τις ταινίες, εξάρει τη βία μεταξύ των πρωταγωνιστών του και υπενθυμίζει το φετίχ – γνωστό τοις πάσι – για τις γυναικείες πατούσες.

Ωστόσο σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες ταινίες του, κανείς από τους πρωταγωνιστές του δεν ξεχωρίζει. Από το Pulp Fiction και το Django στους… μισητούς οκτώ.