Ένα κινηματογραφικό ταξίδι στην Αντίπαρο, αλλά και στο Λούβρο της εποχής του Ναζισμού, έχει την ευκαιρία να ζήσει το κοινό με τις νέες ταινίες που κάνουν -μεταξύ άλλων- πρεμιέρα σήμερα. Παράλληλα, πρεμιέρα κάνει το βουλγαροελληνικό «Μάθημα», το θρίλερ «10 Cloverfield Lane» και το κολομβιανό «Στην Αγκαλιά του Φιδιού».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Suntan»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος με τους: Μάκη Παπαδημητρίου, Μαρία Καλλιμάνη, Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Τσορτέκη

Ο Κωστής είναι ένας μοναχικός 40άρης που αναλαμβάνει χρέη αγροτικού γιατρού στην Αντίπαρο. Έπειτα από έναν ανιαρό χειμώνα, η ρουτίνα του θα αλλάξει δραματικά όταν γνωριστεί με μια ξέφρενη ομάδα νεαρών και ερωτευτεί την όμορφη Άννα.

«Η Κιβωτός των Ανθρώπων»

Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξάντρ Σοκούροφ με τους: Λουί-Ντο ντε Λενκεσέν, Μπέντζαμιν Ούτζεραθ, Αλεξάντρ Σοκούροφ

Η ιστορία του Λούβρου κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και η σχέση του γάλλου διευθυντή με τον γερμανό διοικητή του μουσείου.

«Το Μάθημα»

Βουλγαροελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ με τους: Μαργκίτα Γκόσεβα, Ίβαν Μπάρνεφ

Σε μια επαρχιακή πόλη της Βουλγαρίας μια καθηγήτρια αναζητά αυτόν που έκλεψε λεφτά από το συμμαθητή του για να του δώσει ένα μάθημα πάνω στο σωστό και το λάθος. Εκείνη, όμως, ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν βρεθεί σε ανάλογη θέση;

«10 Cloverfield Lane»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νταν Τράτστενμπεργκ με τους: Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ

Έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα, η Μισέλ ξυπνά δεμένη σε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου ένας άντρας την πληροφορεί πως δεν μπορεί να διαφύγει. Ο έξω κόσμος έχει δεχτεί επίθεση και η ατμόσφαιρα είναι θανάσιμα μολυσμένη.

«Στην Αγκαλιά του Φιδιού»

Κολομβιανή ταινία, σκηνοθεσία Σίρο Γκέρα με τους: Γιαν Μπέιβουτ, Νιμπίλιο Τόρες, Αντόνιο Μπολιβάρ

Η ιστορία της σχέσης του σαμάνου Καραματάκε, τελευταίου απογόνου μιας φυλής ινδιάνων του Αμαζονίου, και δύο βορειοευρωπαίων επιστημόνων που με διαφορά 40 χρόνων ο ένας από τον άλλον αναζητούν ένα σπάνιο φυτό στην τροπική ζούγκλα.

«Έντι ο Αετός»

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ με τους: Τάρον Έγκερτον, Χιου Τζάκμαν, Κρίστοφερ Γουόκεν

Ενάντια σε κάθε πιθανότητα, ο Έντι Έντουαρντς προετοιμάζεται για να γίνει πρωταθλητής στο άλμα του σκι. Βρίσκοντας τον κατάλληλο προπονητή στο πρόσωπο του αντισυμβατικού πρώην πρωταθλητή Μπρόνσον Πίρι, δοκιμάζει να ξεπεράσει κατά πολύ το ρεκόρ του και να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Το Λευκό Πραξικόπημα»

Ανατολικο-γερμανική ταινία του ’75, σκηνοθεσία Βάλτερ Χαϊνόφσκι, Γκέρχαρντ Σόιμαν

Τα γεγονότα που οδήγησαν στο στρατιωτικό πραξικόπημα του αργεντινού στρατηγού Αουγκούστο Πινοτσέτ τον Σεπτέμβριο του 1973 και στην ανατροπή της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε.