Punk’s not dead! Ό,τι είναι οι Μπιτλς για το Λίβερπουλ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν για το Άσμπουρι Παρκ του Νιου Τζέρσι είναι οι Ramones για το Κουίνς, όπως γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.
«Οι “The Ramones” δεν ήταν απλώς μουσική: ήταν ιδέα». Σ’αυτή την ιδέα, στο θρυλικό πανκ-ροκ συγκρότημα που ενέπνευσε νεότερα μουσικά σχήματα, όπως οι Nirvana, είναι αφιερωμένη αναδρομική έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 10 Απριλίου στο Μουσείο του Κουίνς στη Νέα Υόρκη. «Hey! Ho! Let’s Go: Ramones and the Birth of Punk» είναι ο τίτλος της.
Γέννημα θρέμμα της γειτονιάς Φόρεστ Χιλς του Κουίνς είναι η αρχική τετράδα των μελών. Ο Τζον Κάμινγκς, ο Τόμας Ερντέλι, ο Ντάγκλας Γκλεν Κόλβιν και ο Τζέφρι Ρος Χάιμαν, έγιναν αργότερα ΄θρύλοι’ ως Τζόνι, Τόμι, Ντι Ντι και Τζόι. Όλοι τους Ραμόουν. Είναι το ψευδώνυμο που επέλεξαν. Επίθετο εμπνευσμένο από το παρατσούκλι του Πολ Μακάρτνεϊ, «Paul Ramon», που χρησιμοποιούσε στα πρώτα χρόνια των Μπιτλς.
Οι Ramones χαρακτηρίζονται από πολλούς ως το πρώτο πανκ-ροκ συγκρότημα και η επιρροή τους θεωρείται τεράστια. Αυτή την επιρροή τόσο στη μουσική όσο και στην τέχνη θα εξετάσει η αναδρομική έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που εστιάζει στο Κουίνς ως τόπο πολιτιστικής ανάπτυξης και καινοτομίας με παγκόσμια ακτινοβολία.
Στα 22 χρόνια που ήταν ενεργοί έδωσαν συνολικά 2.263 συναυλίες. Η τελευταία συναυλία δόθηκε στο Palace του Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια στις 6 Αυγούστου 1996.
Το συγκρότημα διαλύθηκε επισήμως το 1996 και μπήκε στο «Rock and Roll Hall of Fame» το 2002.Ο τραγουδιστής Τζόι Ραμόουν πέθανε το 2001, ο μπασίστας Ντι Ντι Ραμόουν, το 2002 , ο κιθαρίστας Τζόνι Ραμόουν, το 2004 και ο ντράμερ Τόμι Ραμόουν το 2014.