Με τα πρώτα δυνατά κρύα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, αναζητάμε τρόπους να ζεσταθούμε. Ένας από αυτούς είναι και οι σούπες, σε διάφορες παραλλαγές και με πληθώρα υλικών που δημιουργούν μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Από την παραδοσιακή κοτόσουπα και την κλασική σούπα βραστό, μέχρι βελουτέ με ιδιαίτερες πρώτες ύλες όπως τζίντζερ, άγρια μανιτάρια, καπνιστό χοιρινό κ.α., όποια και να διαλέξεις σίγουρα θα σου φανεί… βάλσαμο! Επέλεξε, λοιπόν, ανάλογα με το γούστο και τη συγκυρία εκείνη που ανταποκρίνεται στις… γευστικές απαιτήσεις σου.
Μαύρο Πρόβατο
Το Μαύρο Πρόβατο –σε Μελίσσια και Παγκράτι– τιμά την ελληνική γαστρονομία και δίνει έμφαση σε ντόπιες και επιλεγμένες πρώτες ύλες, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Για τη χειμερινή σεζόν προτείνει τέσσερις διαφορετικές σούπες (από €5,50- € 7,90): κοτόσουπα αυγολέμονο, ψαρόσουπα, κρεατόσουπα βελουτέ με λεμονόχαρτο και σχοινόπρασο καθώς και βελουτέ κολοκύθας με καπνιστό χοιρινό. Η τελευταία είναι κόλαση. Στο καθημερινό μενού σερβίρεται μία μόνο από αυτές. Μάθε περισσότερα για το Μαύρο Πρόβατο εδώ.