Το φαγητό του «δρόμου» τον τελευταίο καιρό κερδίζει ολοένα και περισσότερο το κοινό της πόλης, που αναζητάει οικονομικές, ποιοτικές και ταυτόχρονα γευστικές και γρήγορες προτάσεις για φαγητό στο… χέρι! Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Το παραδοσιακό σουβλάκι συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις επιλογές του, ωστόσο σε αυτές έχουν προστεθεί, πλέον, burgers, φαλάφελ, λαχματζούν, πίτσα, πίτες, hot dogs, gourmet σάντουιτς. Εμείς βγήκαμε στους δρόμους, δοκιμάσαμε διάφορες εκδοχές και σου προτείνουμε τους αγαπημένους εκπροσώπους μας σε κάθε κατηγορία. Αλήθεια εσύ τι θα επιλέξεις;

Για Burger στο Ace Burger Company

ace burger company_newsbeast «Παιδάκι» των ιδιοκτητών των επιτυχημένων Burger Joint σε Γλυφάδα και Ψυχικό, το Ace Burger Company στην περιοχή της Πανόρμου, ξεχωρίζει για το οικονομικό και ποιοτικό προϊόν του, σε απόλυτη συνάρτηση τιμής και ποιότητας, που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου street food. Λειτουργεί με self service φιλοσοφία, για να μπορείς να απολαμβάνεις ζουμερό burger από φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας black angus, δικής τους εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία, με χειροποίητο, αφράτο ψωμάκι σε τιμές από 3,50 ευρώ! Δες τι άλλο θα δοκιμάσεις στο Ace Burger Company εδώ.

Για φαλάφελ στο Falafellas

falafellas_newsbeast Το παραδοσιακό πιάτο της Μέσης Ανατολής σερβίρεται σε μεγάλη ή μικρή (τσέπης, όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν οι ιδιοκτήτες του) αραβική πίτα και περιλαμβάνει μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, μελιτζάνα, φαλάφελ, σος ταχίνι, σος γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα. Αν δεν εντοπίσεις την επιγραφή του Falafellas μεταξύ των εμπορικών καταστημάτων επί του πεζόδρομου της Αιόλου, σίγουρα θα παρατηρήσεις τη μεγάλη ουρά των φανατικών του! Μάθε για ποιο λόγο το Falafellas θα γίνει το αγαπημένο σου εδώ.

Για πίτες στο Pie Works

pie works_newsbeast Από το ανοιχτό «εργαστήριο» της Νίκης αναδύεται μία ευωδία που θα σου θυμίσει τα παιδικά σου χρόνια. Η αγάπη της ίδιας και της πολύ καλής της φίλης Ελπίδας για τις χειροποίητες σπιτικές πίτες με το παραδοσιακό φύλλο της γιαγιάς οδήγησαν στη δημιουργία του Pie Works, επί  της Αμερικής στο Κολωνάκι. Εδώ, θα δοκιμάσεις σε αποκλειστικότητα μοναδικές γεύσεις και πρωτόγνωρους συνδυασμούς όπως κοτόπιτα με κάρι, κρεατόπιτα με μοσχαράκι bourguignon, κιμαδόπιτα με ντομάτα και φέτα, πίτα με μπρόκολο και ροκφόρ, αλλά και ανοιχτή (στρογγυλή πίτα) με πατάτες βραστές, μπέικον και αυγό. Ενημερώσου για τις πίτες του Pie Works εδώ.

  • Διαβάστε όλο το θέμα στο greekguide.com