Το Half Note Jazz Club υποδέχεται αυτή την εβδομάδα το «παιδί θαύμα» όπως είχε χαρακτηριστεί στην αρχή της πορείας του ο Lucky Peterson.

Τον Lucky Peterson ανακάλυψε μόλις στα τρία του χρόνια ο θρυλικός Willie Dixon και δυο χρόνια αργότερα είχε κάνει τον πρώτο του δίσκο και εμφανιζόταν στο «Tonight Show» της αμερικάνικης τηλεόρασης, ως ο μόνος μπλούζμαν με κοντά παντελόνια!

Εξαιρετικός οργανίστας, κιθαρίστας και τραγουδιστής ο Lucky Peterson έμαθε μουσική πλάϊ σε τζάζμεν όπως ο Bill Doggett και ο Jimmy Smith, έπαιξε με τους Little Milton, Bobby «Blue» Bland, Etta James, Mahalia Jackson και Kenny Neal ηχογραφώντας δίσκους με εταιρίες όπως οι Alligator, Verve, Blue Thumb και Birdology /Dreyfus.

Συγκαταλέγεται εύκολα ανάμεσα στους θρύλους του μπλουζ. Δυστυχώς, μετά το αριστουργηματικό «Black Midnight Sun» του 2003, ο Lucky Peterson είχε προσωπικά προβλήματα με ναρκωτικά, που τον κράτησαν για τα επόμενα χρόνια μακριά από τη επιτυχία που του άξιζε.

Αυτό μέχρι πρόσφατα, που ο Lucky Peterson επέστρεψε με το «You Can Always Turn Around» και μουσικές που τον τοποθετούν στην πρώτη γραμμή της δημιουργικότητας ενώ, παράλληλα, αντικατοπτρίζουν τον προσωπικό του αγώνα και τη νίκη του κατά των ναρκωτικών.

Lucky Peterson: φωνή, κιθάρα, πιάνο
Tam Peterson: φωνητικά
Mike Nunno: μπάσο
Mike Nappi: ντραμς

O Lucky Peterson θα εμφανιστεί στο Half Note από αύριο και μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Τηλ.: 210 9213310