H Williams επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο φετινός πρωταθλητής του GP2, Pastor Maldonado θα συμπληρώσει το οδηγικό της δίδυμο το 2011, πλαισιώνοντας τον Rubens Barrichello.

Ο 25χρονος Maldonado θα αντικαταστήσει τον Nico Hulkenberg στην ομάδα του Grove και θα γίνει ο πρώτος Βενεζουελανός που θα συμμετέχει στη Formula 1 από το 1984 και τον παγκόσμιο πρωταθλητή στις μοτοσικλέτες, Johnny Cecotto.

O Maldonado φέρνει μαζί του περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ από τον προσωπικό του σπόνσορα, την κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PDVSA. Η Williams έχει ανάγκη τα χρήματα αυτά, καθώς θα χάσει αρκετούς σπόνσορες το 2011, όπως είναι οι Philips, RBS και AirAsia. O 25χρονος οδηγός δήλωσε ότι «είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τελειώσω αυτή την ήδη καταπληκτική για μένα χρονιά. Θα βάλω τα δυνατά μου κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να προετοιμαστώ και γνωρίζω ότι η ομάδα θα εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει μια επιτυχημένη σεζόν».

Ο Frank Williams, ιδρυτής και κάτοχος της πλειονότητας των μετοχών της ομάδας του Grove, δήλωσε: «Ο Pastor τράβηξε την προσοχή μου για πρώτη φορά το 2007, όταν οδήγησε έναν καταπληκτικό αγώνα στο Μονακό. Από τότε, μας υπενθυμίζει τακτικά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του με μερικές ικανές νικές, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος GP2 αυτής της χρονιάς, σημειώνοντας το ρεκόρ των έξι συνεχόμενων νικών».

Πηγή: 4troxoi.gr