To Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες επέλεξε η Subaru, για να παρουσιάσει τον διάδοχο του δημοφιλέστερου μοντέλου της, του Impreza. Αν και το μοντέλο που εκτίθεται στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας, φέρει τον χαρακτηρισμό Impreza Design Concept, υποδηλώνοντας πως η έκδοση παραγωγής θα έχει αλλαγές, αυτές δεν αναμένεται να είναι σημαντικές, καθώς αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2011.

Η Subaru επιχειρεί να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους στον τομέα του σχεδιασμού. Η οδός που ακολουθεί, είναι αυτή που το τελευταίο διάστημα έχει κερδίσει έδαφος ανάμεσα σε αρκετούς κατασκευαστές και δεν είναι άλλη από την κατασκευή ενός σεντάν, με χαρακτηριστικά κουπέ.

Η τετρακίνηση και ο συνδυασμός ενός δίλιτρου ατμοσφαιρικού κινητήρα, με το σύστημα μετάδοσης συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Lineartronic, είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου.

Αν και το μοντέλο χαράσσει ξεκάθαρα μια νέα σχεδιαστική οδό, το μπροστινό μέρος του είναι αναγνωρίσιμο ως μοντέλο της Subaru. Τα αισθητικά σημεία είναι αξιοπρόσεκτα, αφού παρατηρούμε την απουσία των χειρολαβών από τις μπροστινές πόρτες, αλλά και των εξωτερικών καθρεφτών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Subaru επιστρέφει στο 4θυρο αμάξωμα, δίνοντας έτσι λαβή σε όσους υποστήριξαν πως η αρχική επιλογή του 5θυρου αμαξώματος στην υπάρχουσα γενιά, δεν της «βγήκε».