Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault μπορεί να κρατήσει το όνομα «Ζωή» για το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει το 2012, μετά από απόφαση δικαστή, ο οποίος έκρινε ότι όσα κορίτσια έχουν το ίδιο όνομα δεν αντιμετωπίζουν κάποια απειλή στην ιδιωτική τους ζωή και στην αξιοπρέπεια.

Ο δικηγόρος Νταβίντ Κουμπί προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας εκπροσωπώντας τις γυναίκες στο Παρίσι με το όνομα Ζωή, αλλά και δύο συγκεκριμένες πελάτισσές του που ονομάζονται Ζωή Ρενό και ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα ασκήσει έφεση.

«Για τις πελάτισσές μου θα ήταν δυσβάσταχτο να ακούνε “Η Ζωή χάλασε” ή ”Αυτός ή αυτή σκοτώθηκε μέσα σε μία Ζωή”», αναφέρει ο Κουμπί σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της Renault, Κάρλος Γκοσν.

Στην επιστολή του, ο Κουμπί αναφέρει ότι ήδη μαθαίνει από πελάτες του ότι κάποια κορίτσια που λέγονται Ζωή δέχονται πειράγματα στο σχολείο.

Το Ζωή είναι το 11ο πιο δημοφιλές όνομοα στη Γαλλία, σύμφωνα με το L’Officiel des Prenoms, μία λίστα με τα δημοφιλέστερα ονόματα κάθε χρόνο.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Zoe , του όποιου τα γράμματα «Ζ» και «Ε» είναι από τα αρχικά του Zero Emissions (δηλαδή, μηδενικές εκπομπές ).