Οι φωτογραφίες του νέου XC90 αναμένεται να βγουν στη δημοσιότητα σε δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η Volvo, σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη, ενώ θα το δούμε και επίσημα στο Σαλόνι του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, το νέο Volvo XC90 -όπως επισημαίνει η εταιρεία- είναι το πρώτο μοντέλο που πατά στην καινούργια πλατφόρμα της φίρμας, με το όνομα SPA, η οποία εξασφαλίζει μικρότερο συνολικό βάρος στα οχήματα και μεγαλύτερη ακαμψία του αμαξώματος. Σημειωτέον ότι η εν λόγω πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας.

Επίσης, το νέο σουηδικό SUV όπως βλέπουμε και από την teaser εικόνα θα έχει ενσωματωμένα καινούργια φώτα ημέρας LED σε σχήμα Τ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω μοντέλο θα εξοπλίζεται με πολλά νέα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.

Αναφορικά με τα νέα μηχανικά σύνολα της 2ης γενιάς XC90 θα «πρωτοστατεί» μια υβριδική plug-in έκδοση (T8 plug-in hybrid), η οποία θα συνδυάζει 2λιτρο 4κύλινδρο turbo μοτέρ για τον μπροστινό άξονα με ηλεκτροκινητήρα στους πίσω τροχούς, που συνολικά θα αποδίδει 405 ίππους και 640 Nm ροπής. Επίσης, το νέο XC90 θα μπορεί να κινηθεί και με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για 40 χλμ. περίπου.

Τέλος, η Volvo τονίζει ότι το νέο XC90 θα μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2015 στο εργοστάσιό της στο Gothenburg.

Πηγή: autotriti.gr