Η Cosworth είναι ένας από τους πιο διάσημους βελτιωτικούς οίκους παγκοσμίως, εν μέρει χάη και στον DFV κινητήρα της, ο οποίος κυριάρχησε στη Formula 1 στη δεκαετία του 1970.

Οπότε, όταν ανακοινώνει πως σκοπεύει να «περιποιηθεί» το FA20 μοτέρ των Subaru BRZ και Scion FR-S, δικαιολογημένα συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον, όταν τα «αδελφά» αυτά μοντέλα έχουν κατηγορηθεί ότι πάσχουν σε απόδοση.

Η Cosworth υπόσχεται πως το 2λιτρο 4κύλινδρο boxer σύνολο, θα ανέβει από τους 200 ίππους στους 325, ακόμα και στους 380 ίππους σε μία μελλοντική αγωνιστική έκδοση των μοντέλων.

Προς το παρόν, πάντως, μόνο το πρώτο στάδιο αναβάθμισης του κινητήρα είναι διαθέσιμο, από το οποίο υπήρξε ένα κέρδος 30 ίππων.

Η Cosworth λέει πως η νέα της τακτική είναι να προσφέρει τις βελτιώσεις της σε κιτ και όχι ξεχωριστά, ώστε να είναι σίγουρη πως τα πάντα δουλεύουν όπως πρέπει.

Το Stage 1 Power Package δίνει έμφαση στο να επιτρέψει στο FA20 μοτέρ να «αναπνεύσει» καλύτερα και περιλαμβάνει ένα σχεδόν πλήρες σετ εξάτμισης, το οποίο είναι κατά 22% ελαφρύτερο από το εργοστασιακό.

Επιπλέον, στο κιτ περιλαμβάνεται μια αναβάθμιση λογισμικού, ένας νέος θερμοστάτης και τα σχετικά λογότυπα της Cosworth.

Πηγή: autotriti.gr