Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον Τζένσον Μπάτον, τερματίζοντας τελικά τρίτος -μετά την τιμωρία του Ντανιέλ Ρικιάρντο από τους αγωνοδίκες- στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ο Βρετανός πιλότος της McLaren τόνισε πως το τριήμερο που πέρασε ήταν έντονο από συναισθηματικής άποψης, δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος του αγώνα από το θάνατο του πατέρα του.

Ωστόσο, το… βάθρο του έκανε καλό αν και θα ήθελε να πανηγυρίσει μαζί με τον ομόσταβλό του, Κέβιν Μάγκνουσεν, και τον νικητή, Νίκο Ρόσμπεργκ.

«Προφανώς είμαι χαρούμενος που ανέβηκα στην τρίτη θέση του βάθρου και ήταν πολύ καλό και για τον Κέβιν που πέρασε δεύτερος. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε 33 βαθμούς στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, έχοντας οχτώ βαθμούς διαφορά από την Mercedes», ήταν τα λόγια του Βρετανού πιλότου για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Για να είμαι ειλικρινής αυτό το τριήμερο ήταν έντονο από συναισθηματικής άποψης για μένα. Θα ήταν πολύ ωραίο αν μπορούσα να πανηγυρίσω την Τρίτη θέση στο βάθρο μαζί με τον Νίκο και τον Κέβιν. Αλλά, αισθάνομαι τον Ντανιέλ, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με τη νέα του ομάδα, μπροστά στο κοινό του».

Πηγή: sport-fm.gr