Δεν λέει να αφήσει ήσυχη τη Formula 1 ο κορονοϊός, καθώς από τη μεγάλη καθυστέρηση για την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2020 και τις τεράστιες αλλαγές στο πρόγραμμα της χρονιάς, πλέον έρχεται ακόμη ένα περιστατικό για να σημάνει συναγερμό στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ένα από τους καλύτερους οδηγούς του γκριντ, ο Σέρχιο Πέρες, οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με τη Racing Point, αποτελεί ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Έπειτα από τον καθιερωμένο έλεγχο για Covid-19, ο Μεξικανός πιλότος απομακρύνθηκε εσπευσμένα από το Σίλβερστόουν και μπήκε σε απομόνωση. Και όλα αυτά συνέβησαν μια ημέρα πριν από την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών στο βρετανικό γκραν πρι, με την εκκίνηση του τέταρτου αγώνα της σεζόν να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (02/08, 16:00).

Μάλιστα, αυτός θα είναι ο πρώτος από τους δύο σερί αγώνες που θα γίνουν στην αγγλική πίστα, καθώς το τριήμερο 7-9 Αυγούστου είναι προγραμματισμένος να γίνει εκεί και ο πέμπτος γύρος της χρονιάς στην F1.

Ο Πέρες υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ για κορονοϊό, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται να αποσαφηνίσουν την κατάσταση, όχι μόνο για το αν θα μπορέσει να αγωνιστεί το ερχόμενο τριήμερο, αλλά και για το αν -σε περίπτωση που αποδειχθεί θετικός- τον έχει μεταδώσει και στελέχη της ομάδα του.

Σε περίπτωση που ο Μεξικανός δεν καταφέρει να λάβει μέρος στον αγώνα, τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Στόφελ Φαντόρν (Βέλγιο) ή Εστεμπάν Γκουτιέρες (επίσης από το Μεξικό).