Η Volkswagen θα φέρει στο Σαλόνι της Γενεύης, τόσο το ανανεωμένο Polo, όσο και ένα νέο compact crossover concept, το οποίο θα βασίζεται στο εν λόγω μικρό μοντέλο.

Ειδικότερα, στις κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες διακρίνουμε το ανανεωμένο Polo, που φέρει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, οι οποίες εντοπίζονται στα πιο μεγάλα και με περισσότερες «γωνίες» φωτιστικά στο μπροστινό μέρος.

Από την άλλη, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο συμπαγές crossover, που από την εικόνα βλέπουμε ότι θα διαθέτει προστατευτικά καλύμματα μπροστά και στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος, ενώ διακρίνεται και μια μικρή αεροτομή στο πίσω μέρος που «χαρίζει» μια σπορ πινελιά στο εν λόγω μοντέλο.

Από τις πληροφορίες, προκύπτει ότι το νέο μικρό crossover παραγωγής αναμένεται να λανσαριστεί το 2016, ενώ η γκάμα κινητήρων που θα το εφοδιάσει θα περιλαμβάνει τις εξής επιλογές:

– Τον 1.000άρη 3κύλινδρο με 110 ίππους και 175 Nm ροπής.
– Τον 1,4 λτ. TSI με 150 ίππους και 250 Nm ροπής.
– Τον 1,8 λτ. TSI με 185 ίππους και 280 Nm ροπής.
– Τον diesel 1,4 λτ. με 90 και 105 ίππους.
– Τον 2λιτρο TDI με απόδοση 150 και 184 ίππους.

Τέλος, στην γκάμα του Polo αναμένεται να προστεθεί και μια «R» έκδοση με τον 2λιτρο 4κύλινδρο turbo, που θα αποδίδει 220 ίππους για την περίσταση.

Πηγή: autotriti.gr