Η Subaru αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ την ισχυρή έκδοση του WRX, την STI, η οποία φέρει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα boxer με 310 ίππους.

Το Subaru WRX STI έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ, φέρνοντας αναμνήσεις από το παρελθόν, αφού η μπλε απόχρωση και η «φτερούγα» του πίσω τμήματος αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Subaru για το ισχυρό μοντέλο της. Εκτός από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η ιαπωνική φίρμα δημοσίευσε ένα βίντεο του WRX STI, το οποίο… επιδεικνύει τις ικανότητές του τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο, ενώ –παράλληλα- η μελωδία του υπερτροφοδοτούμενου boxer κινητήρα των 2.500 κ.εκ δεν μένει απαρατήρητη. Το μηχανικό σύνολο του STI αποδίδει 310 ίππους και 393 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων της φίρμας. Επίσης, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από αρκετά προγράμματα οδήγησης, ενώ εξοπλίζεται με τη νέα 4κίνηση symmetrical all-wheel drive.

H Subaru προγραμμάτισε να κατασκευάσει τις πρώτες 1.000 μονάδες, οι οποίες θα διατίθενται στο κλασικό μπλε χρώμα της εταιρείας και τις χρυσές ζάντες 18 ιντσών μάρκας BBS, ενώ στο εσωτερικό θα βρίσκεται ένας αγωνιστικός (κοντός) λεβιές ταχυτήτων μαζί με αρκετά άλλα… «καλούδια». Οι πρώτες μονάδες θα είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές που ανακοινώθηκαν στην αγγλική αγορά είναι περίπου στα 35.000 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr