Το νέο Honda NSX θα λανσαριστεί το 2015, υιοθετώντας οδηγικά χαρακτηριστικά μιας Ferrari 458, ενώ παρά την εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία του, δεν θα ξεπερνά την τιμή μιας Porsche 911, σύμφωνα με τον Ted Klaus, επικεφαλής του project.

Σε συνέντευξη Τύπου ο ιθύνων νους του νέου μοντέλου της Honda επιβεβαίωσε ότι το νέο supercar θα λανσαριστεί σε δύο χρόνια, ενώ τώρα βρίσκεται σε φάση εξέλιξης από την ομάδα της Honda Αμερικής, στο Οχάιο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν μελετήσει πολλά αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιρειών, όπως τα Nissan GT-R, Porsche 911, Audi R8, Ferrari 458 και McLaren 12C, προκειμένου να «παρουσιάσουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι θέλουν το νέο NSX να έχει «στοιχεία οδηγικής εμπειρίας» από μια Ferrari 458, αλλά να μην στοιχίζει τόσο.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι θα αξιοποιήσουν την προηγμένη υβριδική τεχνολογία της εταιρείας, αλλά θα επιδιώξουν τα κόστη του εν λόγω υπεραυτοκινήτου να παραμείνουν χαμηλά, ώστε να μπορεί να διατεθεί σε τιμή παραπλήσια μιας Porsche 911.

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε ότι ο V6 κινητήρας του μοντέλου παραγωγής θα είναι τοποθετημένος στη μέση και θα συνδυάζεται με την υβριδική τεχνολογία της εταιρείας που ακούει στο όνομα: Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive), που αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες (2 στον μπροστινό άξονα και 1 στο βενζινοκινητήρα) με τη συνδυαστική τους απόδοση να υπολογίζεται περίπου στους 400 ίππους, επιτρέποντας στο NSX, να επιταχύνει από στάση και να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δλ. Σημειωτέον ότι όλη η κατασκευή θα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ελαφριά υλικά.

Πηγή: autotriti.gr