Η Honda δημοσιοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες του Civic Tourer, πριν από το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το συγκεκριμένο μοντέλο παραγωγής βρίσκεται σχεδιαστικά πολύ κοντά στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη.

Εξωτερικά λοιπόν, ξεχωρίζουν τα «παραλληλόγραμμα» φώτα μπροστά, τα LED φώτα ημέρας και τα «διογκωμένα» φτερά, με την επιμηκυμένη φυσικά οροφή, για να αποκτήσει μήκος και πρακτικότητα το όχημα, ενώ εντυπωσιάζουν τα φωτιστικά σώματα πίσω, που εξέχουν.

Ως προς το εσωτερικό τώρα, ο εξοπλισμός είναι πλήρης, ενώ τα «Magic Seats» πίσω καθίσματα, που αναδιπλώνουν προς τα κάτω με μια κίνηση, αποκαλύπτουν έναν κορυφαίο χώρο αποσκευών 1.668 λίτρων.

Κάτω από το καπό δύο κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι. Ο καινούργιος πετρελαιοκινητήρας της Honda, των 1,6 λτ. i-DTEC με τους 120 ίππους και τα 300 Nm ροπής. Επίσης θα υπάρχει κι ο βενζινοκινητήρας 1,8 λτ. i-VTEC, 142 ίππων και 174 Nm ροπής.

Παράλληλα, ο τεχνικός επικεφαλής, Adrian Killham, τόνισε ότι το εν λόγω μοντέλο θα φέρει για πρώτη φορά ένα εξελιγμένο σύστημα πίσω ανάρτησης (Adaptive Damper System), το οποίο θα προσφέρει κορυφαία άνεση και σταθερότητα, σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Τέλος, το Civic Tourer θα κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι ευρωπαϊκές πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές του.

Πηγή: autotriti.gr